Подарунок путіну на блюдці: окупанти хочуть добити захисників “Азовсталі” – новини на УНН

КИЇВ. 6 травня. УНН. Російські окупаційні сили намагаються добити захисників “Азовсталі” до 9 травня, щоб подати російському диктатору владіміру путіну “перемогу на блюдічку”. Про це заявив на брифінгу в п’ятницю радник керівника Офісу Президента України Олексій Арестович, пише УНН.

Цитата

“Ворог намагається добити захисників “Азовсталі”. Я думаю, що вони намагаються зробити це до 9 травня, щоб принести владіміру путіну, президенту російської федерації, подарунок на блюдічку. Будемо сподіватись, що це їм не вдасться”, – сказав Арестович.

“Поки захисники “Азовсталі” ведуть дуже нерівний бій з переважаючими силами противника який використовує і дальню авіацію, і фронтову авіацію, і танки, і наземну артилерію, і вогонь з кораблів, Офіс Президента, українська дипломатія, Кабмін, Верховна Рада докладає величезних зусиль для того, щоб по-перше евакуювати цивільних з заводу “Азовсталь”, по-друге допомогти військовим політико-дипломатичним шляхом, який наразі є єдиним в умовах, що склались”, – додав він.

Деталі

Зі слів радникакерівника ОП, загалом найбільш запеклі бої наразі йдуть на основних трьох напрямках.

Це Луганська область – ворог намагається оточити Рубіжне, Попасну, Сєверодонецьк, це напрямок Слов’янська, Краматорська від Ізюма, Барвінкове, і намагання противника пробити стару лінію розмежування в районі Авдіївки і оточити українські війська.

Другий напрямок – це з Гуляйполя на Запоріжжі, і третій напрямок – це з Херсону по правобережжю Дніпра на Кривий ріг.

“Найбільші зусилля противник зосереджує на напрямку від Ізюму на Краматорськ-Слов’янськ і в районі Попасної і Сєверодонецька. Там напрямок його основних зусиль. Проте, просуватись противнику не вдається. Наші війська ведуть оборонну операцію, яка відбувається успішно для нашої сторони, хоча і чималою ціною”, – додав Арестович.

Додамо

Як писав УНН, сьогодні під час режиму припинення вогню на території “Азовсталі” у Маріуполі російські окупанти підбили з ПТРК автомобіль, який мав евакуювати цивільних із заводу.

Previous post Прострочений COVID-сертифікат не зникне з “Дії” – новини на УНН
Next post Імпортний газ для України подешевшав у квітні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *