Російська православна церква оголосила “священну війну” Заходу

Російська православна церква (РПЦ) наказом XXV Всесвітнього російського народного собору “Сьогодення та майбутнє Російського світу” оголосила “священну війну” Заходу, повідомляє пресслужба РПЦ.

“Спеціальна військова операція є новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу проти злочинного київського режиму і колективного Заходу, що стоїть за ним, яка ведеться на землях Південно-Західної Русі з 2014 року. Під час СВО російський народ зі зброєю в руках відстоює свої життя, свободу, державність, цивілізаційну, релігійну, національну і культурну ідентичність, а також право жити на власній землі в межах єдиної Російської держави. З духовно-морального погляду спеціальна військова операція є Священною війною, в якій Росія та її народ, захищаючи єдиний духовний простір Святої Русі, виконують місію “Утримувача”, що захищає світ від натиску глобалізму та перемоги Заходу, який впав у сатанізм”, – йдеться у наказі московських попів.

Також зазначається, що після завершення війни вся територія сучасної України має увійти в зону виняткового впливу Росії.

“Можливість існування на цій території русофобського, ворожого Росії та її народу політичного режиму, а також політичного режиму, керованого з ворожого Росії зовнішнього центру, має бути повністю виключена”, – йдеться у документі.

Зазначимо, у грудні 2023 року Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що російський патріарх Кирило і вся РПЦ впали у єресь. За його словами, патріарх Кирило і його церква стали інструментом у руках Кремля, зокрема й у агресивній війні проти України.

«Ця ідеологія є інструментом легітимації російського експансіонізму та основою його євразійської стратегії. Зв’язок з минулим етнорасизмом і сьогоденням “русского мира” – очевидна. Віра таким чином стає стрижнем ідеології путінського режиму», – наголосив Вселенський патріарх.

Такоє зазначимо, що у березні профільний комітет рекомендував Раді підтримати в другому читанні законопроєкт щодо заборони УПЦ (МП) в Україні. Текст законопроєкту став значно сильнішим порівняно з раніше підтриманим у першому читанні.

Нагадаємо, що цього місяця в Росії Путіна у черговий раз оголосили президентом. Більшість світових лідерів не стали вітати Путіна з “перемогою”, а президент України Володимир Зеленський заявив, що жодної легітимності у цієї імітації виборів немає і бути не може. “Цей діяч має закінчити на лаві підсудних у Гаазі – саме це ми маємо забезпечити. Усі у світі, хто цінує життя й порядність”, – вважає український президент.

Previous post “Він не цінує добрих стосунків”. Коханка Налчаджіоглу накинулася на нього з докорами і обдурила. ЗМІ пишуть, що вона не була твереза
Next post ???? СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну прекурсори під виглядом прал…