Три ватажки “ДНР” отримали підозри через вибори Путіна – новини LB.ua

Служба безпеки України задокументувала нові злочини ватажків окупованої Донеччини, які організували псевдовибори російського президента РФ у регіоні.

Про це йдеться на сайті СБУ.

Троє осіб отримали заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Серед зловмисників:

  • гауляйтер Донецька Денис Пушилін;
  • один із керівників «виборчого штабу» Путіна Артем Жога;
  • очільник “виборчкому” Володимир Висоцький.

За даними слідства, колаборанти організували масові фальсифікації щодо участі місцевих жителів у фейковому плебісциті. Також вони «звітували» до Москви про нібито максимальну підтримку незаконних виборів з боку мешканців регіону. Для цього зловмисники «малювали голоси» на користь очільника Кремля навіть із повністю зруйнованої Авдіївки. СБУ зазначила, що для видимості голосування в Авдіївці Пушилін приїхав до міста разом із заступником керівника адміністрації президента РФ Сергієм Кирієнком. Там вони зробили для російських ЗМІ зрежисоване «відеозвернення» начебто жителів, щоб їх долучили до «виборів» країни-агресора. Жога формував керівний склад окупаційних «виборчкомів» і особисто контролював підсумки “голосування”. “Відповідні вказівки він давав Висоцькому, який організовував подворові обходи у супроводі озброєних загарбників. Під час таких «рейдів» його учасники вимагали поставити «потрібні» відмітки у незаконних бюлетенях”, – розповіли в українській спецслужбі.

До речі, за матеріалами СБУ ватажок Пушилін вже отримав заочно 15 років тюрми, а Жога – 12 років ув’язнення.

Оскільки зловмисники перебувають на тимчасово окупованій частині України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Previous post “Я зрозуміла, що не можу грати людину навіть із Радянського Союзу”. Актриса Сахно заявила, що розірвала контракт із Netflix через роль росіянки
Next post ???????? СБУ затримала «крота» російської розвідки, який під виглядом капелана намаг…