Військові довелося їхати в тамбурі через службового собаку. Укрзалізниця прокоментувала | новини України

В УЗ заявили, що наразі діють застарілі правила перевезення тварин, та пообіцяли оновити їх

Тетяна Ланчуківська

Тетяна Ланчуківська

Редактор новин LIGA.net

Військові довелося їхати в тамбурі через службового собаку.  Укрзалізниця прокоментувала
Фото: Instagram-аккаунт Дар'ї Бронської

Український військовий був змушений їхати кілька годин у тамбурі поїзда, оскільки разом із ним був великий службовий собака. Про цю ситуацію в Instagram розповіла пасажирка того ж вагона Дар'я Бронська.

За словами жінки, військовий пояснив їй, що йому не дозволили пройти у вагон через собаку, тому майже три години вони їхали тамбуром. Запитавши у працівника Укрзалізниці про правила перевезення тварин, пасажирці відповіли, що якщо собака у загривку вище 45 см, то він не може їхати у вагоні.

“Невже не знайдеться якогось місця хоча б біля полиці для валіз? Я подорожувала світом і багато де помічала, що тварина – друг людини і має доступ скрізь, куди потрібно власнику. Але, на жаль, не в Україні”, – обурилася жінка.

Військові довелося їхати в тамбурі через службового собаку.  Укрзалізниця прокоментувала
Instagram-аккаунт Дар'ї Бронської

Згодом УЗ зв'язалася з автором публікації в особистих повідомленнях. Листування жінка опублікувала в сториз. У компанії пояснили, що правила перевезення тварин затверджені Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури, пасажири повинні їх дотримуватись.

Згідно з ними, у регіональних поїздах собаки великих порід (понад 45 см у загривку) перевозяться в крайніх тамбурах першого та останнього вагонів під наглядом супроводжуючого, при цьому на них має бути намордник та повідець. Також такі тварини можуть подорожувати окремим купе за умови викупу всіх місць у ньому.

Дрібні тварини розміщуються у спеціальних перенесеннях на місцях, призначених для ручної поклажі, на руках пасажира або під місцями для сидіння.

При цьому в УЗ визнали, що правила застарілі та команда працює над оновленням.

“Наразі ми вивчили досвід іноземних залізниць, напрацювали низку пропозицій та рекомендацій, тому найближчим часом вони будуть розглянуті всіма причетними фахівцями Укрзалізниці”, – заявили у компанії.

Проте в УЗ зазначили, що це складний та тривалий процес. А відповідне рішення про зміну правил має ухвалити Кабінет міністрів.

Військові довелося їхати в тамбурі через службового собаку.  Укрзалізниця прокоментувала
Instagram-аккаунт Дар'ї Бронської
  • 14 листопада 2022 року повідомлялося, що військовому довелося їхати у тамбурі поїзда через “поганий запах”.
  • На подію відреагували в УЗ – сказали, що у чоловіка стався конфлікт із іншими пасажирами, а стюарди пропонували йому місця у вагоні першого класу.

Previous post коли Apple випустить новинку — Наука та IT
Next post ???? СБУ повідомила про підозру ватажкам «днр», які організували «голосування» за п…