У рф продовжують звинувачувати Україну в теракті у “Крокусі”: на росТБ показали допити закатованих таджиків

На Першому каналі рф показали нові кадри допитів звинувачених у теракті у “Крокусі”. На відео вони кажуть, що їхали до Києва “за винагородою”, а також стверджується, що обвинувачені отримували гроші з України.

РосТБ опублікувало репортаж про перебіг розслідування теракту у “Крокусі”. Він починається з допиту Далерджона Мірзоваєва. Закатований таджик каже, що разом зі спільниками після теракту планував їхати “у бік Києва”, а також про те, що група отримувала вказівки від куратора “Сайфулло”.

Інші обвинувачені також перевовідають про плани їхати до Укарїни. Саїдакрамі Рачабалізода (якому під час затримання відрізали частину вуха) каже, що також отримав вказівку їхати до Києва, де зможе отримати мільйон карбованців.

– Які були у вас плани після теракту?
– Їхати до Києва, де нам дадуть по одному мільйону карбованців.

У сюжеті також стверджується, що куратор групи спрямовував їх до кордону з Україною, де на них чекали. Пропагандисти з посиланням на фсб рф стверджують, що ЗСУ розмінували кордон на двох прикордонних ділянках, готуючи відхід терористів.

Також у сюжеті говорять “про безпосередню участь української сторони” у підготовці теракту. За словами автора репортажу, інші свідчення цього – переказ грошей з України перед терактом, а також фото українських військових та прапорів у телефонах обвинувачених. Як виявилось, це стоковий знімок з фотобанку на тему “Українська армія”.

Previous post Війна в секторі Газа — Ізраїль та ХАМАС провели успішні переговори, пише Reuters
Next post За добу росіяни не дорахувалися 40 артилерійських систем та 890 загарбників | новини України