Зеленський зустрівся із новопризначений міністром оборони Литви

У Києві Зеленський зустрівся із новопризначеним міністром оборони Литви у межах його першого закордонного візиту


Володимир Зеленський і Лаурінас Кащюнас, Київ, 10 квітня 2024

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з новопризначеним міністром національної оборони Литви Лаурінасом Кащюнасом у межах його першого закордонного візиту на цій посаді. Про це повідомляє Офіс президента України.

Глава держави подякував за всебічну допомогу Литви й готовність підтримувати Україну до перемоги. Володимир Зеленський наголосив на важливості подальшого лідерства Литви в міжнародній коаліції з розмінування та розвитку співпраці у сфері оборонної промисловості.

“Дякую за вашу підтримку, за все, що ви робите з початку повномасштабної війни. Знаю, що наші команди працюють над документом щодо безпекових гарантій. Очікуємо, що він закладе нове підґрунтя для посилення захисту наших держав”, – наголосив президент.

Зеленський акцентував, що українці особливо вдячні за фінансовий внесок Литви в реалізацію чеської ініціативи щодо купівлі артилерійських боєприпасів і за виділення коштів для партії дронів.

Для України надзвичайно важливе, зауважив глава держави, ухвалення країнами-партнерами рішень щодо своєчасного й безперешкодного постачання вкрай необхідних видів техніки, озброєння та боєприпасів.

Під час зустрічі також обговорили подальшу всебічну підтримку з боку Литви, зокрема щодо підготовки українських військовослужбовців і реалізації реабілітаційних програм для поранених захисників.

Минулого тижня Україна та Литва провели переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди. На зустрічі узгодили графік графік роботи над підготовкою документа.

Previous post Зрадники під виглядом українських біженців масово тікають з ТОТ за кордон
Next post Збільшилась частка українців, які підтримують вибори під час війни – опитування | новини України