Роман Годунов потребує допомоги на реабілітацію після пересадки серця

Захиснику потрібна тривала реабілітація

Колишній солдат окремої президентської бригади ім. Богдана Хмельницького Роман Годунов який переніс операцію з пересадки серця потребує фінансової допомоги для проведення реабілітації. Сім’я ветерана звернулася до українців з проханням про допомогу.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила його тітка Алла Короп. Вона розповіла, що Роману зараз 23 роки. Повномасштабний наступ він зустрів у Херсоні, а після його звільнення він потрапив до Авдіївки та 9 місяців провів на передовій.

“Пневмонія, перенесена на ногах, там же в окопах, бо “не на часі”, “я закинувся фервексом і норм”, “треба хлопцям допомагати”. Зупинився вже, коли впав прямо на полі бою від набряків і задишки”, — зазначила Короп.

Після цього, за її словами, воїна було евакуйовано до Дніпра, а потім до Києва. Йому поставили діагноз – міокардит. Після пів року тяжкого лікування в Інституті серця був визнаний обмежено придатним та став у чергу на трансплантацію серця.

Короп зазначила, що попри це Романа не звільнили з військової служби і він знов потрапив до Авдіївки. А там у нього вчергове з’явилася задишка та набряки. Після цього бійця знову госпіталізували, але затяжне лікування вже не допомагало.

За її словами, 15 грудня 2023 року Роман був звільнений з лав ЗСУ як непридатний. А 31 грудня того ж року зустрів в реанімації в Інституті серця. 9 лютого 2024 року йому зробили трансплантацію серця. Операція пройшла успішно. Роман вже ходить, нарешті може сам дихати.

Короп зазначила, що реабілітація після трансплантації серця займає в кращому випадку 6 місяців. Це прийом 5-7 разів на день по жмені ліків. Ціна ліків на місяць — 60-80 тисяч гривень.

“Перелік необхідних ліків на місяць займає три сторінки формату А-4. Їх, звісно, має надавати держава. Але ж не секрет, що наша держава наразі не має такої змоги. До цього часу ми справлялися з усіма негодами і боролися самостійно. Та зараз вже не стягуємо. Якщо чесно — зовсім не стягуємо. Стареньку “Шкоду”, яку Роман купив після звільнення на бойові, щоб влаштуватися десь водієм на роботу, вже довелося продати. З лав ЗСУ звільнений і ніякої зарплати наразі не отримує. Ніяких виплат від держави, згідно висновку ВЛК, за захист вітчизни не буде. Влаштуватись на роботу за станом здоровʼя поки не може”, — підкреслила тітка ветерана.

Вона попрохала небайдужих про фінансову допомогу, всіх, хто може і хоче подякувати бійцю за захист і зберегти йому життя.

Допомогти сім’ї захисника можна, перерахувавши кошти на наступні картки:

“Монобанк”

4441111148135308

“ПриватБанк”

4149629318681152

Нагадаємо, у випадку загибелі, полону чи зникнення безвісти бійця Сил оборони його родичі мають право на отримання матеріальної допомоги.

Previous post США можуть швидше проголосувати за законопроект, що включає допомогу Україні через атаку Ірану на Ізраїль – Politico
Next post #ДайджестБЕБ ℹ️Новини роботи БЕБ за 8-12 квітня. Детальніше ⬇️ ✅ За матеріалами Б…