“Дуже тяжка ситуація із собаками”: Суровцев заявив про катастрофу із тваринами у прифронтових територіях

В українських містах дуже важка ситуація із собаками, яких евакуювали із прифронтових територій. Про це повідомив засновник зоопритулку “Бородата котомамуля” Олексій Суровцев в ефірі телемарафону.

Наскільки гостро зараз стоїть питання безпритульних тварин у прифронтових населених пунктах?

У звичайних містах це питання стоїть гостро, то у прифронтових – можете помножити десь на 10. Це катастрофа. Чесно кажучи, я, як зоозахисник та просто людина не знаю, що робити з цією ситуацією, бо вона є достатньо плачевною. Ви ж розумієте, що всіх тварин зараз з прифронтових територій, селищ, зокрема, звозять у великі міста. Виходить, що у нас зараз Київ, Дніпро та інші великі міста перевантажені тваринами, які не звикли жити у містах. Вони не звикли до міст, до квартир. Це собаки, коти. Як показує мій досвід, з котами проблем немає. Бо звичайного кота, не якоїсь там дорогої породи, може взяти будь-яка людина та соціалізувати його у себе в квартирі. Важче із собаками. Людей, які готові взяти собаку без породи, майже немає. Із собаками дуже важка ситуація.

Питання евакуації тварин з небезпечних зон. Хто цим опікується і чи бере участь держава в цьому?

Тваринами із прифронтових територій опікуються переважно зоозахисники, волонтери і просто небайдужі люди. Часто приходять запити від військових із закликом врятувати тварин. На жаль, у держави немає можливості займатися тваринами. Є комунальні підприємства, державні притулки, але вони переповнені. Ми розуміємо, що для держави є зараз більш важливі проблеми.

Previous post Президент Генасамблеї ООН стурбований атакою Ірану на Ізраїль – новини на LB.ua
Next post Шольц розпочав триденний тур Китаєм: чого чекати Україні