Штурмовий батальйон 60 ОМБр виокремили у бригаду – новини на LB.ua

Командування Збройних сил України ухвалило рішення виокремити штурмовий батальйон 67 окремої механізованої бригади “Добровольчий український корпус” в окрему штурмову військову частину.

Про це повідомили на своїй фейсбук-сторінці Сухопутні війська ЗСУ.

У дописі наголосили, що у Сухопутних військах постійно проводять роботу з удосконалення існуючої організаційної структури, зміни чисельності відповідних військових організаційних структур, зокрема їх переформування.

“Така робота проводиться із врахуванням результатів виконання бойових завдань, аналізу проведених дій, та має на меті підвищити стійкість оборони… Наш ворог має більше ресурсів та не шкодує своїх людей для досягнення цілей на полі бою. Ми можемо протиставити йому професіоналізм наших воїнів та боєздатність підрозділів”, – пояснили військові.

У Сухопутних військах зазначили, що сході реорганізації тривають постійно, але кількість і масштаби таких заходів не розголошуються, щоб “завадити ситуаційній обізнаності ворога про наміри та майбутні дії наших військ”.

Що відомо про ситуацію довкола 67 ОМБр ДУК

  • Днями на фейсбук-сторінці 67 бригади з’явилося повідомлення про переведення в інші військові частини всіх командирів та бійців ДУК ПС.
  • За інформацією бригади, у ній працюбвали численні комісії. “Вони складають списки бійців, котрі з першого дня існування військової частини здійснювали в її лавах захист України. На командирів підрозділів відкрито службові розслідування, не виключено, що відкриють кримінальні провадження за надуманими звинуваченнями в невиконанні бойових розпоряджень”, – йшлося в повідомленні.
  • Ці перевірки почалися після втрати деяких позицій на напрямку Часового Яру на Донеччині.

Previous post Дощ та гроза в ОАЕ — Дубай затопило, з’явилися відео негоди
Next post “Євросолідарність” вимагає засідання Верховної Ради щодо ситуації в енергетиці