В Україні через похолодання зросло споживання електроенергії – новини LB.ua

Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко зростає, повідомляє Укренерго.

Сьогодні вранці рівень споживання на 6,5% більше аналогічного вчорашнього показника. Щоб покрити таке зростання, потрібно додатково включити 3-4 блоки на теплових електростанціях. Але зараз такої можливості немає – теплові електростанції є однією з основних цілей ракетних ударів росіян.

Вчора добовий максимум споживання був близько 21:00. Він майже на 2% перевищив максимальне споживання понеділка 15 квітня.

З 19:00 до 22:00 години Диспетчерський центр «Укренерго» закликає обмежити користування потужними енергоємними приладами.

Зранку на Харківщині збільшені графіки відключень. Причина – зростання споживання через похолодання. Одночасно знеструмлено близько 251 тисячі споживачів.

На Криворіжжі продовжують діяти ліміти споживання для промислових споживачів.

В інших регіонах обмеження споживання для побутових споживачів не застосовувались.

  • Минулого тижня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що внаслідок російських атак на об’єкти української енергетичної інфраструктури система втратила значний обсяг генерації електроенергії.
  • Раніше віцепрем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков оприлюднив подробиці захисту 22 ключових електропідстанцій в Україні. Зокрема, в Україні почали зведення третього рівня захисту, але для завершення робіт потрібні кошти.

Previous post У НАТО є достатньо систем ППО, щоб дати частину Україні, – Столтенберг – LB.ua
Next post Військові пояснили, чим і для чого атакують НПЗ в глибині Росії