Зеленський відреагував на ухвалення Сенатом допомоги для України – новини LB.ua

Президент України Володимир Зеленський на своїй сторінці у Telegram висловив подяку Сенатові США, який завершив процес ухвалення безпекового законопроєкту, що передбачає понад 60 мільярдів доларів військової підтримки для нашої держави.

Зеленський відзначив внесок лідерів обох партій у верхній палаті американського парламенту – республіканця Мітча Макконелла та демократа Чака Шумера.

За словами Президента, цим голосуванням “Америка зміцнила свою роль як маяка демократії та лідера вільного світу”.

Глава держави також подякував усім американцям, які “підтримують Україну та розуміють, що історичне значення цього законопроєкту виходить за межі політики”.

Зеленський висловив сподівання, що Джо Байден швидко підпише законопроєкт, що дозволить надати наступний пакет військової допомоги від США.

“Далекобійні спроможності України, артилерія та ППО є важливими інструментами для якнайшвидшого відновлення справедливого миру”, – підсумував Президент.

  • 20 квітня після піврічних обговорень Палата представників проголосувала за законопроєкт про надання Україні нового пакету допомоги. Текст документа загалом аналогічний тому, який Сенат схвалив у лютому та задовільняє вимоги президента США Джо Байдена.
  • Зокрема, документ передбачає виділення $60 млрд доларів Україні, у тому числі $23 млрд на поповнення арсеналів США, які можуть бути використані для військової допомоги Україні. Також 13,8 млрд доларів на закупівлю новітніх систем озброєнь, товарів та послуг оборонного призначення. Ще 26 мільйонів доларів на продовження нагляду та підзвітності за допомогою та обладнанням, що надається Україні.

Previous post ЗМІ дізналися, скільки може коштувати розміщення німецької бригади в Литві
Next post Андрій Єрмак запевнив, що Україна точно отримає нові системи ППО Patriot новини України