Євробачення-2024: букмекери прогнозують перемогу України

До початку пісенного конкурсу Євробачення залишилося 12 днів. Перший півфінал пройде сьомого травня у Шведському місті Мальме. Саме там і будуть змагатися наші дівчата – Альона Альона та Джері Гейл за можливість пройти у фінал. З яким настроєм артистки прямують на конкурс та чим збираються дивувати єврофанів – дізнався мій колега Юрій Куций.

Юрій Куций, кореспондент:

Столичний Центральний залізничний вокзал вже традиційно став відправною точкою для наших представників на пісенному конкурсі Євробачення. Сьогодні Альона Альона і Джері Гейл звідси поїдуть у Шведське місто Мальме, де цієї суботи починаються перші репетиції.

Джері Гейл, учасниця пісенного конкурсу “Євробачення-2024”:

Величезне дякую всім за те, що ви тут сьогодні, за те, що ви приділяєте таку увагу і підтримку, представникам, представницям на Євробаченні. Тому що це місія для всіх нас і ми відчуваємо за своїми спинами величезну кількість людей, український народ. І ми будемо там не самі, ми це відчуваємо.

Alyona Alyona, учасниця пісенного конкурсу “Євробачення-2024”:

Усім ще раз дякую за те, що ви всі тут є, і за те, що ви прийшли підтримати нашу велику ініціативу. Тому що ми маємо не тільки культурну місію, ми маємо багато різних місій.

Дівчата спільно з фандрейзинговою платформою UNITED24 розпочинають збір на 10 мільйонів гривень, щоб відбудувати школу на Дніпропетровщині, яку знищила російська ракета.

Людмила Таранович, вчителька Великокостромської гімназії:

Майже 40 років я працювала у Великокостромській школі. Тут навчалися мої діти, зараз навчаються мої онуки. І коли 11 жовтня 2022 року нашу школу зруйнувала російська ракета, це був біль, розпач, безнадія.

Провести на конкурс Джері Гейл та Альону Альону приїхав і тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. Каже, те що роблять дівчата, є надважливим.

Ростислав Карандєєв, тимчасовий виконувач обов’язків міністра культури України:

Світ має нас бачити. Має бачити нас потужними, сильними, яскравими, сучасними, модерновими, талановитими. І після цього народжуються емоції, після захоплення народжуються емоції. Може, дійсно треба допомогти? Це чудова нація, співуча, талановита, музикальна. Це називається культурна дипломатія. Це треба робити і, слава Богу, ми це робимо.

Наразі букмекери прогнозують, що наші дівчата потраплять в п’ятірку лідерів, проте музичні критики кажуть, усе ще може змінитися і в співачок є всі шанси перемогти.

Іван Рассел, музичний критик:

Насправді ставки букмекерів це ж завжди, як я вважаю, це перш за все гра фан-клубів і продюсерів, і артистів, які можуть фінансово вкласти там гроші, ставку на свого артиста, щоб маніпулювати думкою глядачів і слухачів Євробачення.

Бажаємо удачі нашим учасницям на Євробаченні-2024 і чекаємо їх з перемогою.

Previous post “Манчестер Сіті” розбив команду екстренера “Шахтаря” та впритул наблизився до лідера АПЛ (відео)
Next post Безпілотники з Литви хотіли атакувати цілі у Мінську, заявило КДБ Білорусі