Асканія Нова у критичній ситуації через окупацію — новини LB.ua

Окупований росіянами заповідник "Асканія Нова" на межі знинення


Заповідник “Асканія-Нова”

Фото: Facebook/Біосферний заповідник “Асканія-Нова” імені Ф.Е. Фальц-Фейна

Біосферний заповідник “Асканія Нова”, який з 2022-го опинився під контролем окупантів, перебуває у критичній ситуації. Самі ж колаборанти бідкаються, що тваринний фонд заповідника зникає.

Про це повідомляють у Центрі національного спротиву.

“Відомий посібник окупаційної влади крадій тварин олег зубков звернувся до усіх заповідників та зоопарків росії з проханням поділитися своїм тваринним фондом аби бодай якось наповнити практично знищений унікальний заповідник”, – ідеться у повідомленні.

“Асканія-Нова” опинилась у зоні тимчасової окупації з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.

44% площ природно-заповідного фонду України опинилися в зоні ризику – через потенційні пожежібойові дії, проїзд військової техніки. Мало того, окупанти проводили тут полювання на унікальних тварин.

Також окупанти вивозять з херсонського заповідника тварин та перевозять їх до Росії та Криму.

“Крадіжка відбувається в межах «угоди про співробітництво». Відповідна угода не є дійсною, адже складали її між собою самі окупанти”, – пише спротив.

Попри критичну ситуацію у заповіднику, 28 квітня колаборанти планують там провести так званий День відкритих дверей.

Previous post Опришко, Кондратенко чи продюсерський проект Melovin. Хто ховається за образом анонімної співачки Klavdia Petrivna
Next post ???????? Прокурори на захисті державних інтересів: На Кіровоградщині завдяки прокура…