Війна в Україні: Росія хоче дискредитувати бійців 113 бригади тероборони – LB.ua

Російська пропаганда намагається дискредитувати військових 113 окрему бригаду територіальної оборони на Харківщині.

Про це повідомив Центр протидії дезінформації при РНБО України.

За даними ЦПД, ворожі телеграм-канали поширюють інформацію про те, що у Харкові затримали наркокур’єра, який начебто постачав заборонені речовини військовим 113 ОБрТрО.

“Насправді поширюване рашистами повідомлення – фейк, за основу якого пропагандисти взяли публікацію зі сторінки Харківської обласної прокуратури від 25 квітня 2024 року. У ній ідеться про чоловіка, якого ще у 2021 році викрили із 200 згортками та п’ятьма прозорими полімерними пакунками з психотропною речовиною”, – наголосив Центр протидії дезінформації.

У ЦПД підкреслили, що систематичні фейки російських пропагандистів про військових цієї бригади лише вказують на те, що бійці якісно виконують свою роботу із захисту держави, а тому рашисти всіма способами намагаються дискредитувати бригаду, нав’язуючи військовим образ «наркозалежних».

“Мета цієї кампанії – посіяти зневіру та панічні настрої як серед бійців бригади, так і серед цивільного населення Харківщини, яке вони захищають. Раніше ru-пропагандисти поширювали фейк про те, що офіцери 121 батальйону 113 ОБрТрО буцімто побили літнього чоловіка через його небажання залишати свою домівку”, – додали в ЦДП.

  • Харківщина постійно зазнає інформаційних атак з боку росіян. Так, минулого тижня харків’яни почали отримувати в месенджерах від невідомих осіб так звані «інструкції при евакуації».
  • ОВА тоді назвала це “нічим іншим, як черговою інформаційною ворожою атакою для поширення панічних настроїв” і заявила, що немає жодних підстав для евакуації з Харкова.
  • 26 квітня Харківська обласна військова адміністрація спростувала дані про те, що обласного центру нібито евакуйовують владні установи і родини військових.

Previous post Могилевська показала свою молодшу дочку Софію, якій виповнилося чотири роки. Фото, відео
Next post Артур Малоян поскаржився на зарплати дитячих тренерів з футболу у Росії