СБУ вже розпочала встановлення інформації про тих військових Росії, хто підготував і завдав удару по Дніпру – Зеленський – новини на УНН

КИЇВ. 16 січня. УНН. Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні сказав, що Служба безпеки України вже розпочала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував і завдав удару по Дніпру, передає УНН.

Цитата

“Досі в Дніпрі триває розбір завалів будинку, який був зруйнований російською ракетою. Я дякую всім, хто здійснює цю рятувальну операцію! Кожному працівнику ДСНС і поліції, кожному лікарю, кожному волонтеру! Усім, хто залучений!”, – сказав Зеленський.

Він додав, що станом наразі вдалося врятувати з-під завалів 39 людей, серед них – шестеро дітей. Загалом надійшло 47 повідомлень про тих, хто міг перебувати в будинку на час удару та чия доля була невідома.

“Вдалося з’ясувати інформацію вже щодо 22 двох осіб. Відомо про 40 загиблих, серед них – троє дітей. Мої співчуття всім, чиїх близьких забрав цей удар! Служба безпеки України вже розпочала встановлення інформації про тих російських військових, хто підготував та здійснив цей удар. Жодних сумнівів немає: кожен, хто винен у цьому військовому злочині, буде встановлений, притягнутий до відповідальності”, – наголосив він.

Зеленський зазначив: цей удар по Дніпру, як і інші подібні удари, підпадає, зокрема, під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду.

“І ми використовуємо всі доступні можливості – як національні, так і міжнародні, – щоб усі російські вбивці, щоб кожен, хто віддає та виконує накази про ракетний терор проти наших людей, отримали законні вироки. І щоб вони відбули покарання. Це принципове завдання для Україні і для наших партнерів. Я дякую кожному, хто підтримує нашу державу на шляху до справедливості”, – додав президент.

Previous post Відставки міністра оборони Німеччини: Шольц “невдовзі” назве наступника – новини на УНН
Next post Зеленський жорстко наїхав на ОБСЄ за бездіяльність — Політика — tsn.ua