У четвер потреби електроенергії у Києві будуть забезпечені на 61% – YASNO – новини на УНН

КИЇВ. 25 січня. УНН. Потреби електроенергії у Києві на четвер, 26 січня, будуть забезпечені на 61%. Водночас, інформації про обмеження електропостачання в Дніпропетровській області поки немає, повідомив генеральний директор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко. УНН.

Цитата

“У Києві на завтра обмеження будуть на рівні 986 МВт на день і 648 МВт на ніч. Буде забезпечено 61% потреб міста в електроенергії. Обмеження, які діятимуть у Дніпропетровській області, ще очікуємо. Але загалом область зараз у складному становищі”, – зазначив Коваленко.

Подробиці

Він нагадав, що цього тижня Укренерго встановлює денні ліміти для неї на рівні 1180 МВт, при тому що орієнтовне споживання – 2200 МВт. І із цих 1180 МВт лише близько 15% йде на потреби населення та малого бізнесу, зазначив Коваленко.

Окрім цього, генеральний директор YASNO прокоментував тему імпорту електроенергії в Україну. Він зазначив, що найбільше зацікавлений у цьому механізмі великий бізнес, оскільки це допоможе убезпечити від стабілізаційних відключень. Водночас більше електроенергії буде доступним для населення.

“Ми в YASNO також почали працювати в цьому напрямку та обговорювати з потенційними клієнтами нюанси нового інструменту. Тому що є певні передумови, які дозволяють клієнтам скористатися такою можливістю… Я впевнений, ця механіка буде корисною. Певним бізнесам важлива безперервність виробництва, і так вона може бути забезпечена (звичайно, якщо не буде нових прильотів). Також енергосистема буде менш навантаженою. А отже, світла в наших будинках буде більше”, – повідомив він.

Нагадаємо

ДПЕК заявив, що імпорт електроенергії з Європи дозволили зменшити дефіцит в українській енергосистемі.

Previous post Коли буде новий наступ Росії: відповідь Данілова — tsn.ua
Next post У РФ ставлять ППО скрізь, де буває Путін, але не допоможе, загроз буде дедалі більше – Данилов – новини України, Політика