В Україні підйом захворюваності COVID-19 може спостерігатися до кінця лютого – МОЗ – новини на УНН

КИЇВ. 27 січня. УНН. В Україні за тиждень було зафіксовано майже 3100 випадків COVID-19, що на 14% більше, ніж тижнем раніше. Підйом захворюваності спостерігатиметься до кінця лютого. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін у схожому на брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Якщо подивитися за основними показниками, то вони зараз щодо спокійні, стабільні. За звітний тиждень було зафіксовано майже 3100 випадків, і це на 14% більше, ніж тижнем раніше. Ми зараз спостерігаємо поступове збільшення кількості нових випадків інфікування COVID-19. Це з певними сезонними елементами. Таке піднесення захворюваності у нас спостерігатиметься майже до середини, а може й до кінця лютого», – розповів Кузін.

За його словами, перші ознаки спаду мають зафіксувати, починаючи із травня.

“Така сезонність спостерігалася під час усіх минулих хвиль і загалом повторюється і цього року”, – сказав Кузін.

Подробиці

Крім того, він зазначив, що в Україні почали фіксувати трохи більші рівні та показники захворюваності серед дітей.

«За минулий тиждень 267 випадків захворювання на COVID-19 було зареєстровано серед дитячого населення. Діти також важко можуть переносити COVID-19», – розповів Кузін.

Також, за його словами, кількість померлих за звітний період становить 42 особи. “Вони померли через ускладнення, пов’язані з коронавірусною інфекцією. Понад 80% серед померлих – це люди віком 60+”, – сказав санлікар.

За його словами, спостерігається також “невелике зростання кількості госпіталізованих, але ця цифра тримається на майже стабільному рівні”.

“На рівні 2400-2500 випадків протягом одного тижня”, – додав він.

Доповнення

В Україні зафіксували перший випадок зараження новим підвидом штаму “Omicron” XBB.1.5, відомим як “Кракен”.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомляв, що зараз спостерігається невелике зростання захворюваності на коронавірусну інфекцію. Проте ситуація контрольована, а новий штам “Кракен” поки не призводить до складних наслідків перебігу хвороби.

Previous post Соломія Вітвіцька розповіла, як під час війни ексчоловік допоміг їй: фото
Next post Пономарьов про переговори Росії і Заходу — Політика — tsn.ua