Грип в Україні: нинішній епідсезон важчий за попередній – новини на УНН

КИЇВ. 27 січня. УНН. Цьогорічний епідемічний сезон важчий за сезон 2022 року. Фіксуються високі показники захворюваності та летальності. Нині вже 8 летальних випадків, пов’язаних із грипом. Про це повідомив головний державний санітарний лікар, заступник Міністра охорони здоров’я України Ігор Кузін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Щодо сезонного грипу, то насправді цей епідемічний сезон є важчим, ніж сезон 2022 року. Тому що ми фіксуємо досить високі показники захворюваності. Вони ще не перевищують епідемічних порогів, але сумарно вже понад 1,8 млн українців перехворіли на грип чи ГРВІ. Це з 3 жовтня, коли у нас розпочався епідемічний сезон», – розповів Кузін.

Він також повідомив, що в Україні також фіксується високий рівень летальності.

«Ми також фіксуємо досить високі показники летальності. На сьогодні було зафіксовано вже 8 летальних випадків, пов’язаних з грипом. При тому якщо проаналізувати епідемічний сезон 2021-2022 року, то ми в аналогічний період часу не фіксували смертельних випадків. Тобто грип, який зараз циркулює, справді важчий і призводить до досить важкої течії», – сказав Кузін.

Крім того, він повідомив, що станом на сьогодні було вакциновано 133 тисячі осіб, з них у групі ризику близько 87 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна отримала 223 тис. доз вакцин проти грипу

«Вакцини цього року ми отримали рекордну кількість у рамках гуманітарної допомоги. Вакцину було поставлено для ЗСУ та розподілено на рівні областей. Вона ще не використана у повному обсязі», – зазначив Кузін.

Доповнення

У грудні 2022 року в Україні зафіксували першу у сезоні смерть від грипу.

Previous post До України прибули перші “ловці” дронів-камікадзе, які захищатимуть енергооб’єкти від ворожих ударів (відео)
Next post ВВП, інфляція, облікова ставка: кілька слів про рішення монетарного комітету Нацбанку: Катерина Рожкова. Економіка |