Швидке відновлення енергосистеми України: Шмигаль розповів деталі “енергетичного Рамштайну” – новини на УНН

КИЇВ. 27 січня. УНН. Учора, 26 січня, відбулося засідання у форматі “енергетичного Рамштайну”, під час якого урядовці обговорили питання швидкого відновлення енергосистеми. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Уряду. УНН.

Цитата

“Цього тижня під час засідання “енергетичного Рамштайну” нам вдалося домовитися про збільшення допомоги енергосистемі України. Ми розуміємо, як пережити цю зиму, але вже готуємо план того, як відновлювати нашу енергосистему навесні та влітку. Ми говоримо не про тимчасові рішення, а про тимчасові рішення зміна підходів, будівництво та розвиток децентралізованої генерації, якісне відновлення та захист мереж розподілу”, – заявив Шмигаль.

Подробиці

Прем’єр повідомив, що у поточному році країні необхідно профінансувати дефіцит бюджету у розмірі близько 38 мільярдів доларів, ще 17 – потрібно для швидкого відновлення енергетики, гуманітарного розмінування, відновлення житла, критичної та соціальної інфраструктури. За словами Шмигаля, країна залучає до фінансового “Рамштайну” ключових фінансових донорів, щоб отримати “системну, ефективну і прозору” підтримку.

“Ми продовжуємо розробку довгострокової стратегії оновлення. Приєднуємо до неї партнерів. Очікуємо, що одну з ключових ролей у цій стратегії відіграватиме Організація економічного співробітництва та розвитку. ОЕСР була створена після Другої світової війни та допомагала втілювати План Маршалла для відновлення Європи”, – повідомив прем’єр.

Також одним із елементів засідання стало обговорення програм підтримки приватного сектору в Україні, страхування інвестицій від військових ризиків та розвиток державно-приватного партнерства.

Нагадаємо

Денис Шмигаль під час засідання уряду 24 січня зазначив, що формат фінансового “Рамштайну” було створено, щоб вирішити три ключові завдання, зокрема прискорити поточні ремонти, щоб відновити обсяги генерації та розподілу.

Previous post “Білка з ГУР” потішила своїм маневром мешканців київської Оболоні
Next post суд санкціонував арешт чоловіка у справі про листи з вибухівкою в посольствах України та США