Орбан порівняв Україну з Афганістаном та назвав її “нічийною землею”: МЗС викликає посла Угорщини – новини на УНН

КИЇВ. 27 січня. УНН. Міністерство закордонних справ України оголосило, що викличе посла Угорщини після того, як прем’єр-міністр країни Віктор Орбан припустився зневажливих висловів на адресу України, порівнявши її з Афганістаном і назвавши “нічийною землею”. Про це інформує УННпосилаючись на Facebook спікера зовнішньополітичного відомства Олега Ніколенка

Цитата

“Чергове зневажливе висловлювання Віктора Орбана на адресу України. Такі заяви є категорично неприйнятними. Будапешт продовжує курс на свідоме руйнування угорсько-українських відносин, суттєво підриваючи можливість подальшого діалогу між двома сусідніми країнами”, – зазначив спікер.

Подробиці

Він повідомив, що у зв’язку з висловлюваннями Орбана в МЗС України буде викликано посла Угорщини “для відвертої розмови”. Відомство також залишає за собою “право вжиття та інших заходів реагування”, додав він.

Доповнення

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на зустрічі з журналістами в Будапешті в п’ятницю, 27 січня, зробив низку суперечливих заяв про війну в Україні, які пізніше опублікував American Conservative.

Як повідомляє редактор видання Род Дрегер, присутній на зустрічі, Орбан заявив, що Захід “має зрозуміти”, що російський диктатор володимир путін “не може дозволити собі програти і не програє, тому що на нього чекає переобрання наступного року, і він не може балотуватися як президент, який програв війну.

Крім того, за його словами, росія “не може допустити присутності НАТО в Україні”, і її мета сьогодні – “зробити Україну некерованою руїною”, щоб Захід “не міг претендувати на це як нагороду”.

“Наразі це Афганістан. Нічійна земля”, – висловився Орбан.

Прем’єр Угорщини також повторив проросійський наратив, що на боці України нібито “воюють війська НАТО”.

Нагадаємо

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто розкритикував десятий пакет санкцій проти росії, назвавши його величезною помилкою.

Раніше у п’ятницю Орбан заявив, що Угорщина накладе вето на будь-які санкції ЄС проти росії щодо атомної енергетики. В Угорщині є збудована росією АЕС, яку планують розширити.

Previous post Розсилка листів-бомб у Іспанії. Підозрюваний хотів зупинити підтримку України, користувався “ВКонтакте” та читав російські новини
Next post Партнери України переконалися, що ЗСУ ефективно використовують зброю зі США – Резніков – новини України, Політика