ДТЕК опублікував нові обмеження споживання електроенергії на 28 січня – новини на УНН

КИЇВ. 27 січня. УНН. НЕК “Укренерго” надав обмеження споживання електроенергії на суботу, 28 січня, повідомляє ДТЕК у Telegram. УНН.

Подробиці

Отже, у суботу ДПЕК має такі обмеження від “Укренерго”:

  • Київ – вдень 962 МВт/вночі 661 МВт;
  • Київська область – вдень 688 МВт/вночі 608 МВт;
  • Дніпропетровська область – вдень 1165 МВт/вночі 1205 МВт.

Зазначається, що ці ліміти дозволять застосувати графіки стабілізаційних відключень у Києві, Київській та Дніпропетровській областях. Водночас на Одещині тривають екстрені відключення світла внаслідок руйнувань енергоінфраструктури, повідомили у ДТЕК.

Генеральний директор YASNO Сергій Коваленко зазначив, що у вихідні дні зазвичай встановлюють великі ліміти споживання, однак у системі “зараз значний дефіцит” у генерації електроенергії.

Цитата

Колеги кажуть, що зараз енергосистемі для повноцінної роботи не вистачає близько 5 ГВт вдень і 3 ГВт вночі. Для порівняння – одна квартира в середньому споживає 6-8 КВт на добу.

Що потрібно зробити, щоб зменшити нестачу? Є кілька варіантів, серед яких ремонти пошкоджених потужностей (щоправда, що далі – тим складніше ремонтувати), повернення енергооб’єктів з тимчасово окупованих територій та імпорт електроенергії”, – пояснив він, додавши, що українцям слід бути більш економними у споживанні електроенергії.

Нагадаємо

НЕК “Укренерго” повідомив, що у енергосистемі України зберігається значний дефіцит потужності. До обленерго доведено ліміти споживання.

Previous post Теракт біля синагоги в Єрусалимі – загинуло щонайменше 7 людей
Next post Жданов назвав найнебезпечніший російський танк — Зброя — tsn.ua