У YASNO пояснили, чому світла немає, а платіжки зростають – новини на УНН

КИЇВ. 28 січня. УНН. Щодня гендиректор енергетичної компанії YASNO розповідає про енергетичну ситуацію у Києві та Дніпрі. Під його публікаціями стали частіше постати питання, чому світла немає, а платіжки зростають. Чиновник пояснив, чому так відбувається. УНН.

Подробиці

Чиновник пояснює, що справу у відкладеному чи підвищеному споживанні електроенергії після того, як постачання відновлюють.

Цитата

“Коли світло дають, до розеток включається все – зарядні для телефонів, повербанків, бойлери, пральні, пилососи. Відбувається різкий стрибок споживання. З одного боку таке навантаження може спричинити аварію, через що жителі знову залишаться без світла. З іншого – таким Таким чином, може компенсуватися обсяг електроенергії, який був зекономлений під час відключення», — написав Коваленко.

Він додає, що показання лічильників передаються нерегулярно чи пізно.

“Якщо передавати показання вчасно, в рахунку буде вказана сума тільки за фактичне споживання. Якщо показання передаються не вчасно, обсяг електроенергії, яку споживав клієнт, визначають за середньодобовим споживанням. Його розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше, у минулі періоди. Тому сума у рахунку може бути вищим, ніж зазвичай”, – зазначає керівник YASNO.

Додамо

На завтра такі обмеження:

  • Для Києва – 955 МВт на день та 669 МВт уночі.
  • Для Дніпропетровської області – 1159 МВт вдень та 1208 МВт вночі.

Previous post експертка описала стратегію — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Україна завоювала два золота на етапі Кубка Європи зі сноубордингу — Спорт — tsn.ua