На допомогу з безробіття виділили менше, ніж минулого року – новини на УНН

КИЇВ. 1 лютого. УНН. В уряді повідомили, що затвердили бюджет Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на 2023 рік. УНН.

Подробиці

Зокрема, бюджетом Фонду передбачено:

  • 11,9 млрд грн – на виплату матеріального забезпечення на випадок безробіття, соціальні послуги та активні програми зайнятості, допомогу з часткового безробіття;
  • 1,8 млрд грн – на надання мікрогрантів на створення чи розвиток власного бізнесу.

Доповнення

Минулого року, згідно з ухвалою уряду, на матеріальне забезпечення на випадок безробіття, соціальні послуги та заходи щодо сприяння зайнятості, профілактику настання страхових випадків, допомогу з часткового безробіття виділяли 16 млрд грн.

Довідково

Для тих, хто опинився без роботи, фонд фінансує виплату допомоги з безробіття; одержання послуг з професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації чи профорієнтації, а також послуг з пошуку відповідної роботи та інших заходів щодо сприяння у працевлаштуванні.

Для роботодавців із фонду виплачують компенсацію витрат на нові робочі місця; компенсацію єдиного внеску на загальнообов’язкове Державне соціальне страхування за працевлаштування безробітних на оплату праці, у тому числі за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб; виплату допомоги з часткового безробіття.

Previous post жінки розповіли про пріоритети у виборі роботи — Світ — tsn.ua
Next post СБУ заявляє про докази співпраці експрезидента «Мотор Січі» з бойовиками «ДНР»