“Ревізія” на Одеській митниці виявили ще 247 прихованих від розмитнення контейнерів – новини на УНН

КИЇВ. 2 лютий. УНН. Державне бюро розслідувань продовжує “ревізію” прихованих від розмитнення контейнерів. Під час останньої перевірки правоохоронці виявили 247 таких контейнерів. УНН з посиланням на Telegram ГБР.

Цитата

“Працівники ДБР у чіткій координації з Офісом Генерального прокурора продовжують ефективну та комплексну протидію зловживанням на митниці. Зокрема, на Одеській митниці триває результативна «ревізія» прихованих від розмитнення контейнерів”, – йдеться у повідомленні.

Подробиці

Наразі правоохоронці розпочали огляд терміналу та утримання контейнерів. Про результати повідомлять додатково.

Процесуальне керівництво здійснює Одеська обласна прокуратура. ДБР інформує, що всі заходи відбуваються в рамках рішень президента України та РНБО щодо протидії контрабанді та наповненню державного бюджету України.

Доповнення

18 жовтня 2022 року працівники ДБР виявили на Одеській митниці 133 контейнери з товарами, термін розмитнення яких минув. Протягом тривалого часу посадові особи митниці не вжили жодних заходів щодо передачі виявленого товару уповноваженим органам щодо їх реалізації та спрямування коштів у доходи держави.

Під час обшуків на території контейнерних терміналів слідчі ДБР виявили вертоліт, елітні автомобілі, техніку, величезні партії взуття, у тому числі брендового, будівельні матеріали та обладнання. Вартість товару становила щонайменше 1,5 млрд гривень.

Нагадаємо

Учора, 1 лютого, голова фракції “Слуга народу” у парламенті Давид Арахамія розповів про низку обшуків та слідчих дій у деяких чиновників.

Кабінет Міністрів України звільнив керівний склад митниці, зокрема, в.о. голови Державної митної служби України В’ячеслава Демченка.

Previous post Як змінилися актори із серіалу “Всі жінки відьми”: фото
Next post ЄС планує до 24 лютого ухвалити десятий пакет санкцій проти Росії – фон дер Ляєн