Допомогти звільненим. Український бізнес про гуманітарну підтримку деокупованих територій – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. З початку повномасштабного вторгнення багато компаній в Україні активно допомагають полегшити тягар війни. Починаючи від закупівлі зброї та обладнання для ЗСУ, закінчуючи відбудовою зруйнованих будівель та гуманітарною допомогою переселенцям. Багато ініціатив великих фондів і компаній вже широко відомі. Але потреба у допомозі продовжує зростати, особливо коли йдеться про тимчасово окуповані території. А в деякі гарячі точки можна дістатися лише з ризиком для життя. УНН.

Деякі благодійні бізнес-ініціативи досі залишаються маловідомими. Хоча компанії самі відгукуються на потреби українців і готові їхати навіть у найнебезпечніші місця. Наприклад, один із найбільших в Україні імпортерів нафтопродуктів “Альянс Енерго Трейд” (АЕТ) – компанія з багаторічним досвідом благодійної допомоги у різних напрямках. А у відповідь на російську військову агресію АЕТ започаткувала благодійну організацію “БФ “Допомога. АЕТ”. Мета — допомога малозабезпеченим громадянам України, дітям-сиротам, людям похилого віку, а також постраждалим від військових дій. З початку війни загальна сума благодійної допомоги “Альянс Енерго Трейд” в Україні склала понад 55 млн. гривень.

“Допомога. АЕТ” працює у кількох напрямках на проектній основі. Так, фонд регулярно доставляє гуманітарну допомогу до деокупованих регіонів України, а також до регіонів, які найбільше постраждали від війни. Наприклад, фонд АЕТ передав понад 1000 продуктових наборів мешканцям Херсонської та Миколаївської областей. А також наприкінці 2022 року компанія організувала доставку допомоги до населених пунктів Харківської області, які досі перебувають під обстрілами. За словами місцевих жителів, за час воєнних дій гуманітарна допомога приїжджала до них лише двічі: через обстріл та ракетні атаки дістатися цих місць складно чи навіть неможливо.

Крім того, компанія “Альянс Енерго Трейд” ініціювала два благодійні проекти навесні минулого року: “Гарячі обіди для Київської області” та “Продуктові набори”. Завдяки цій ініціативі мешканці Бородянки, Ірпеня та Гостомелю щодня отримували понад 2000 гарячих обідів протягом перших двох місяців війни Росії проти України.

Медицина та допомога ЗСУ

Різноманітні проекти фінансової підтримки “Альянс Енерго Трейд” організовує у співпраці з волонтерами, медичними установами та органами опіки. Фонд компанії закупив будматеріали та надав гуманітарну допомогу Київському міському дитячому будинку імені Городецького, де мешкають новонароджені та діти до 4 років. Також провів ремонтні роботи в одному із дитячих садків Чернігова.

Крім того, ТОВ “Альянс Енерго Трейд” перерахувало 1 млн. гривень через благодійну платформу #UNITED24 на потреби Міністерства охорони здоров’я. Ці кошти будуть використані на медичну допомогу захисникам України та українцям. Крім того, благодійний фонд компанії закупив медикаменти для Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні, яка надає допомогу постраждалим із зони бойових дій та місцевим мешканцям.

Для потреб ЗСУ спільно з волонтерами компанія придбала медикаменти, харчові продукти, квадрокоптери, дизельні генератори, тепловізори, прилади нічного бачення та амуніцію для захисту бійців, а також понад 1 млн. літрів пального.
2023 року благодійний фонд “Допомога. АЕТ” продовжує активну роботу. Основний напрямок — гуманітарна допомога українцям, які зіткнулися з тяжкими життєвими обставинами, зокрема постраждали від воєнних дій. Зараз вся Україна чекає на закінчення війни та новин про звільнення наших територій. А команда фонду АЕТ готова підтримувати країну всім шляхом до повного відновлення.

Previous post У курс історії для вузів Росії включили війну в Україні: трактування вже назвали пропагандою – новини на УНН
Next post Путін привіз ядерну валізку на святкування Сталінградської битви