Розкрадали бюджетні кошти під час будівництва казарм: СБУ викрила нові махінації – новини на УНН

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Служба безпеки ліквідувала масштабну схему присвоєння державних грошей, виділених для будівництва казарм для військових. До угоди причетні колишній керівник Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ та старший офіцер відділу технічного нагляду за будівництвом. УНН із посиланням на Telegram СБУ.

Подробиці

Повідомляється, що двоє чиновників є організаторами механізму розкрадання понад 5 мільйонів гривень на будівництві казарм для військовослужбовців на території Миколаївського гарнізону, які виділили ще 2017 року. За даними слідства, для реалізації угоди керівник управління уклав кілька договорів із компанією на виконання ремонтно-будівельних робіт.

Відповідно до підписаних документів підрядник мав здійснити капітальний ремонт покрівлі, інженерних мереж електропостачання, водопроводу та каналізації у житлових будинках. Проте відповідні роботи комерсанти виконали не в повному обсязі, а перераховані бюджетні гроші учасники схеми “вивели в тінь”.

Казарми залишилися непридатними для проживання військовослужбовців, що підтвердили будівельно-технічну та економічну експертизу.

Під час обшуків у приміщеннях Головного управління майна та ресурсів Міноборони, яке наразі є правонаступником Головного квартирно-експлуатаційного управління, та за адресами проживання дев’яти фігурантів у Києві та Вінниці, правоохоронці вилучили фінансово-господарську документацію із доказами правочину.

Наразі працівнику відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗСУ повідомлено про підозру у зловживанні владою чи службовим становищем. Продовжується розслідування для притягнення до відповідальності всіх організаторів та учасників розкрадання грошей, виділених на оборону України, повідомили у СБУ.

Нагадаємо

Служба безпеки України повідомила, що ліквідувала схеми розкрадання бюджетних коштів на харчування українських військових понад 100 млн. грн.

Previous post Дівчина вишиває під час тривоги в метро Києва – фото — Ексклюзив ТСН — tsn.ua
Next post Пентагон розпочав роботи зі створення важкого транспортного гідролітака – новини на УНН