Через аварію на підстанції в Одесі та районі без світла залишилося майже 500 тис. абонентів – ОВА – новини на УНН

КИЇВ. 4 лютого. УНН. В Одеському районі та Одесі зараз немає світла майже 500 тис. абонентів через технологічну аварію на одній з високовольтних підстанцій Одеської області. Про це повідомив голова Одеської ОДА Максим Марченко у Telegram, пише УНН.

Цитата

“Як було зазначено, на одному з енергетичних об’єктів НЕК „Укренерго“ виникла серйозна аварія, яка викликала пожежу. Через це практично повністю було знеструмлено Одеський район та місто Одеса. Станом на сьогодні немає майже 500 тис. абонентів”, — написав Марченко.

Подробиці

Марченко повідомив, що провів разом із міністром енергетики та головою “Укренерго” термінове засідання оперативного штабу з ліквідації аварії та подачі електроенергії до споживачів.

“Задіяні всі служби та засоби. Ушкодження комплексні та дуже важкі, тому зараз давати якісь прогнози щодо завершення ремонту поки що зарано. Теплопостачання, водовідведення та водопостачання працюють у штатному режимі”, – написав Марченко.

Він зазначив, що на прохання військової адміністрації та сприяння керівництва держави в Одеську область протягом доби буде доставлено певну кількість генераторів, які є не тільки в Міністерства енергетики, а й у ДСНС, і будуть задіяні для підключення критичної інфраструктури.

Перші генератори чекаємо вже сьогодні ввечері. Спільна робота продовжуватиметься до розробки дійових рішень, які забезпечать роботу енергосистеми на період ліквідації аварії. Про подальші дії інформуватиму окремо”, — додав Марченко.

Доповнення

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив на позачерговому засіданні уряду утворити цілодобовий урядовий штаб на чолі з міністром енергетики через технологічну аварію на одній з високовольтних підстанцій Одеської області.

Через технологічну аварію на одній з високовольтних підстанцій на Одещині ситуація складна. Одеська міська рада нагадала, де в Одесі знаходяться “Пункти незламності”.

Previous post Творець генетично модифікованих дітей заявив, що поквапився з цією процедурою
Next post Україна за рік втратила 11 позицій у світовому рейтингу виплавки сталі