В Одесі без світла залишається 40% споживачів – прем’єр – новини на УНН

КИЇВ. 5 лютого. УНН. До 40% споживачів електроенергії в Одесі залишаються без електропостачання. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. УНН.

Цитата

«У місті досі до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. Але за вечір і ніч вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі. Фактично 90% котелень централізованого постачання вже запущено, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень. Цілодобово продовжуються ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія», – написав Шмигаль у своєму Телеграм-каналі.

Керівник уряду повідомив, що провів нараду з Одеською ОДА, де зараз працюють Міністр енергетики та керівник «Укренерго» щодо ситуації з електропостачанням у місті Одеса та Одеському районі.

«Паралельно до Одеси зараз прямують потужні генератори, які допоможуть у харчуванні критичної інфраструктури та дозволять підключити до електрики більше споживачів. Понад 25 уже надійшло, ще близько 50 у дорозі. Дав завдання вивчити можливості встановлення додаткових джерел генерації безпосередньо в місті Одеса», – повідомив Шмигаль.

Також місцева влада заявляє, що в Одеському районі розгорнуто 337 Пунктів незламності, 295 з них — у місті Одеса.

Роботи з відновлення енергопостачання продовжуються.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що після технологічної аварії на одній з високовольтних підстанцій в Одеській області область зазнала масштабних відключень електроенергії.

У ДСНС повідомили, що до регіону вже прямують 39 силових електрогенераторів. Ще 15 генераторів пообіцяв ДПЕК. У компанії повідомили, що вже сьогодні, 5 лютого, світло в будинки одеситів зможуть подавати за графіком через 8 годин без світла.

Previous post На Полтавщині підприємиця засіяла сільськогосподарськими культурами землі кладовища (фото)
Next post в Києві знайшли загадкові підземні ходи — Ексклюзив ТСН — tsn.ua