Роботи з відновлення критичної інфраструктури в Одеській області триватимуть до п’ятниці – Кудрицький – новини на УНН

КИЇВ. 5 лютого. УНН. НЕК “Укренерго” у посиленому режимі веде відновлення всіх енергооб’єктів Одеської області, які постраждали внаслідок російських атак. Наразі компанія надала пріоритет ремонту одного з об’єктів критичної інфраструктури, який дозволить якнайшвидше відновити енергопостачання у місті. Про це під час брифінгу повідомив голова правління НЕК “Енергоатом” Володимир Кудрицький. УНН.

Цитата

“Ми сфокусувалися на одному з них (об’єкті критичної інфраструктури – ред.), який у найкоротші терміни дозволить відновити більш-менш нормально енергопостачання Одеси та Одеського району. За нашими прогнозами, до кінця наступного тижня, тобто до п’ятниці, ми маємо закінчити ці роботи”, – сказав він.

Подробиці

Кудрицький поінформував, що зараз на об’єкті цілодобово працює п’ять аварійних бригад, і додав, що це максимальна кількість осіб, яких можна задіяти.

“Ці п’ять бригад працюють 24/7, і так працюватимуть, поки ми не закінчимо ремонт об’єкта і не подамо більше потужності споживачам Одеси та Одеського району”, – підкреслив він.

За його словами, уповільнювати роботу можуть повітряні тривоги, а також можливі російські атаки на критичну інфраструктуру області. Кудрицький зазначив, що “Укренерго” забезпечило об’єкт достатньою кількістю працівників, матеріалами та обладнанням.

“Це ж стосується й інших енергооб’єктів, де паралельно продовжуються роботи, але там їхнє закінчення очікується пізніше”, – підсумував він.

Нагадаємо

УНН повідомляв, що після технологічної аварії на одній з високовольтних підстанцій в Одеській області область зазнала масштабних відключень електроенергії.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що до 40% споживачів електроенергії в Одесі досі залишаються без електропостачання.

Для забезпечення роботи об’єктів критичної інфраструктури та соціальної сфери до Одеси направили 39 електрогенераторів.

Previous post Російське місто закликало Філатова обміняти знесені у Дніпрі пам’ятники на дрова. Міськрада відповіла
Next post Євробачення-2023: організатори конкурсу показали, якою буде сцена у Ліверпулі: фото