Росіяни хочуть, щоб в окупованому Мелітополі функціонувало лише 10 шкіл – Федоров – новости на УНН

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Російські окупанти розпочали нову хвилю терору освітнього простору в окупованому Мелітополі. Вони хочуть, щоби у місті функціонувало 10 шкіл. Про це в ефірі телемарафону розповів мер Мелітополя Іван Федоров. УНН.

Цитата

“В останні дні почалася нова хвиля терору нашого освітнього простору. Наразі рашисти почали з обшуками приходити до вчителів та педагогів та забирати усі гаджети. Вони бояться що ті, хто перебувають на тимчасово окупованій території, онлайн проводять уроки за нашою українською програмою”, – розповів він.

Мер додав: “Рашисти змушують усіх наших педагогів приходити до захоплених шкіл і навчати наших дітей за російською програмою. Ніхто з наших вчителів цього не робить”.

Подробиці

За словами Федорова, у Мелітополі росіяни хочуть, щоби функціонувало 10 шкіл. Нині у місті перебуває 2900 педагогів, на співпрацю з ворогом погодилося менше 300. Він додав, що стали “колабораціоністами” переважно технічні працівники, наприклад двірники.

“Вчителі майже не погодилися. Жоден директор школи чи директор дитячого садка не погодилися співпрацювати з ворогом… Тому сьогодні немає освітнього простору, а є рашистська пропаганда. Вони змушують наших дітей співати гімн росії, у дитячих садках малюють листа якомусь російському солдату”, – підсумував Федоров.

Нагадаємо

29 січня британська розвідка повідомляла, що міністерство освіти Росії надало більш детальну інформацію про впровадження раніше оголошеного плану щодо включення базової військової підготовки до навчальної програми російських середніх шкіл. Це свідчить про більшу мілітаризацію у країні.

Previous post Міноборони перезапустить антикорупційний підрозділ, він “не впорався” – Резников – новини України, Політика
Next post Арестович про бої за Донбас — tsn.ua