В окупованому Криму прийшли з обшуками до голови регіонального меджлісу в Судаку – новини на УНН

КИЇВ. 6 лютого. УНН. У будинку голови Судакського регіонального меджлісу, активіста кримськотатарського національного руху Ільвера Аметова-Акімова пройшов обшук. Про це на сторінці у Facebook повідомила активістка Ельмаз Акімова. УНН.

Подробиці

За словами активістки, обшук розпочався близько 19:00 і тривав дві години. Його проводили співробітники ФСБ, ОМОНу, Слідчого комітету, поліції Росії, також були присутні співробітники швидкої допомоги РЕМ, МНС, ДАІ, автомобіль без розпізнавальних знаків. Усього в обшуках було задіяно 40 співробітників, зазначила Акімова.

Вона розповіла, що господаря будинку не ознайомили із постановою на обшук. Як стверджували представники російської поліції, приводом став нібито “телефонний дзвінок, що надійшов до відділу поліції з київського номера 044”. Вони додали, що нібито “повідомив, що в будинку Ільвера Аметова, його син, який прописаний за цією адресою, зарізав свою дружину”.

Цитата

“Приїхавши, звісно, ​​вони не виявили нічого подібного. Провели обшук, а також розмову з дружиною сина, оглянули всі приміщення в будинку, зафіксували все на фото. Після того, як переконалися, що все гаразд, усі співробітники залишили домоволодіння Ільвера аг’я”. Нагадаю, що за останні 10 днів це вже другий обшук у будинку Ільвера Аметова”, – написала активістка.

Нагадаємо

24 січня пройшли обшуки у будинках кримських татар у тимчасово окупованому Криму.

Зокрема, обшуки були у Екрема Кроша у селі Близькогородському, у Айдера Асанова та Рефата Сейдаметових у селі Тимофіївка, у Османа Абдуразакова у селі Дніпровка, у Лемана Зекір’єва та Халіла Мамбетова у Джанкої.

Previous post як в Японії добувають з нього електричний струм — Цікaвинки — tsn.ua
Next post Потужний землетрус у Туреччині 6 лютого 2023