Український фільм “Ля Палісіада” отримав приз на Роттердамському кінофестивалі – новини на УНН

КИЇВ. 6 січня. УНН. Повнометражний український фільм режисера Філіпа Сотніченка “Ля Палісіада” отримав приз Fipresci на міжнародному Роттердамському кінофестивалі. Про це повідомляє УНН із посиланням на сайт Державного агентства України з питань кіно.

Подробиці

Зазначається, що стрічку було представлено в основному конкурсі фестивалю “Tiger competition”. Вперше з 2008 року до головного конкурсу Роттердамського кінофестивалю потрапив український фільм — повнометражний дебют Філіпа Сотниченка “Ля Палісіада” про останню смертну кару в Україні 1996 року.

Доповнення

“Ля Палісіада” – повнометражний дебют Пилипа Сотніченка у жанрі пострадянського нуару. Історія розгортається в Україні 1996 року, за кілька місяців до підписання протоколу №6 Європейської конвенції з прав людини, який передбачав відмову від страти, повідомляється на сайті Держкіно.

“У центрі сюжету судовий психіатр, чиє спокійне життя змінюється, коли він має взяти участь у заплутаній історії вбивства міліціонера. Герой починає сумніватися у правильності системи правоохоронних органів, коли бачить усю беззаконність проведення судових експериментів над підозрюваним”, – йдеться на сайті.

Кінострічка була створена кінокомпаніями “ВІАТЕЛ” та “Сучасне Українське Кіно” за підтримки Українського культурного фонду. Фінансову підтримку виробництва фільм отримав від Держкіно, постпродакшн профінансував Гетерборгський кінофонд зі Швеції.

Нагадаємо

Фільм спільного виробництва України, Данії, Швеції та Фінляндії “Будинок з уламків” режисера Симона Леренга Вільмонта став номінантом на премію “Оскар” як найкращий повнометражний документальний фільм.

Previous post Компанії Жеваго продовжували працювати на російський ринок – ЗМІ
Next post Рада закликала МОК заборонити участь спортсменів із Росії та Білорусі у змаганнях – новини України, Політика