Знеструмлення Одеси: до міста прибуло 82 генератори, розглядається питання додаткових поставок – новини на УНН

КИЇВ. 6 лютого. УНН. В Одесу, де минулого тижня сталася аварія на пошкодженій Росією підстанції, вже прибуло 82 генератори, триває їх встановлення. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання завезти додаткові генератори до Одеської області до подальшої стабілізації ситуації з електроенергією. Про це повідомляє УНН з посиланням на Урядовий портал

Держкомісія ТЕБ та НС розглянула впровадження комплексу заходів для безперебійного функціонування критичної інфраструктури та забезпечення першочергових потреб населення.

Цитата

“Минулого тижня сталася масштабна технологічна аварія на одній із підстанцій, яка забезпечувала електрикою півмільйона людей в Одеському районі. Ми оперативно оформили необхідні доручення для вирішення проблеми. Вдалося повністю загоїти критичну інфраструктуру та частково повернути світло людям. Зараз мають зробити наступні кроки, щоб якнайшвидше стабілізувати ситуацію”, – зазначив Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі 6 та 7 лютого не працюватимуть навчальні заклади

Як повідомили у Міненерго, за минулу ніч вдалося збільшити тривалість подачі світла людям, проте через початок робочого тижня збільшилося споживання. Енергетики цілодобово ведуть ремонтні роботи на підстанції, яка зазнала аварії.

Міністр енергетики Герман Галущенко також повідомив, що всіх генераторів, які були відправлені до Одеси, вже доставлено до міста.

“За даними Одеської ОДА, йдеться про 82 дизель-генератори. Як зазначили в Одеській обласній військовій адміністрації, всі котельні централізованого опалення запитані та забезпечують теплом 90% мешканців. Інші 10% – це локальні котельні, які працюють від подачі електроенергії. В ОВА зазначили, що будинків, де цілодобово немає теплопостачання, немає. Об’єкти водопостачання також функціонують, зокрема, за допомогою генераторів”, — йдеться у повідомленні.

Крім того, за інформацією Одеської ОДА, в Одеському районі працює 342 пункти незламності, у тому числі 300 – у м. Одеса.

Прем’єр-міністр дав завдання завезти додаткові генератори на Одеську область до подальшої стабілізації ситуації з електроенергією.

Доповнення

Голова правління НЕК “Енергоатом” Володимир Кудрицький повідомив, що роботи з відновлення критичної інфраструктури на Одещині триватимуть до п’ятниці.

Previous post Суд у Грузії відмовився звільнити Саакашвілі за станом здоров’я – новини України, Світ
Next post стали відомі дата та місце бою — Спорт — tsn.ua