Жінки війни: вийшла книга про незламні українки – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Вийшла книга «Незламні» про мудрість та незламність української жінки. До видання увійшли історії 30 жінок-військових, бізнес-вумен, волонтерів, медиків — книга про українок сучасності, які надихають своєю силою, стійкістю, героїзмом. УНН.

Подробиці

Побачило світ перше видання історії опору військової та терористичної агресії з боку українок, кожна з яких на своєму фронті захищає свободу та незалежність України. Серед героїнь, наприклад, волонтер Настя Тиха, яка під час обстрілів евакуювала з Ірпеня 19 собак, режисер документального кіно Аліса Коваленко, яка пішла служити на фронт, та інші жінки, чия відвага гідна замилування.

Своєю історією боротьби з агресором із читачами поділилася і Олена Шевцова – одна з найвпливовіших жінок фінтеху України, генеральний директор міжнародної платіжної системи LEO, акціонер та Голова Наглядової ради IBOX BANK. У проекті “Незламні” Олена Шевцова розповіла про свої перші думки на момент вторгнення, як їй майже повністю вдалося повернути бізнес до довоєнних показників та що вона відкрила у собі, своєму оточенні.

«Наша команда вразила мене! Кожен із співробітників став на захист країни. Хтось мобілізувався, інші відповідали за безпечні умови праці для команди, частина поїхала до Європи, щоби швидко привезти амуніцію. Кожен знайшов справу для себе, яка наближає нас до перемоги», – цитують Олену Шевцову редактори книги «Незламні».

Збірка має привернути увагу світової спільноти до всеосяжної діяльності українських жінок, які пішли до лав ЗСУ чи тероборони, збирають гуманітарну допомогу, а потім під кулями її розвозять, рятують з-під завалів поранених, надають медичну допомогу, ціною власної безпеки евакуюють дітей, людей похилого віку. , тварин. Українки відкрили в собі такі риси, про які навіть не думали.

Героїні збірки «Незламні»

Катерина Смирнова – мешканка Харкова, яка кілька років тому переїхала до Італії. До повномасштабної війни в Україні вона вела свій гастролог і працювала в туристичному бізнесі, але з початком російського вторгнення зосередила свою діяльність на допомозі військовим на лінії фронту. Завдяки її фонду Buongiorno UA в українських захисників та захисниць з’явилося понад 12 тисяч одиниць амуніції, понад 3 тисячі військових приладів, 26 супутників Starlink та автомобілів, 8 машин швидкої допомоги, реанімобіль, квадроцикл, тактичні аптечки та медичні рюкзаки. А ще – VAC-апарати та витратні матеріали до них, ліки та гуманітарна допомога.

Оля Рондяк – художниця світового масштабу, родом із України. Незважаючи на те, що Оля виросла на еміграції, вона та її родина зберегли українську ідентичність. З моменту повномасштабного вторгнення Росії до України вона створила нову серію робіт під назвою “Жінки війни”. У творчому потоці Оля навіть не встигла дати назви всім картинам, а їх понад 50. Ці картини продають на аукціоні у галереї США та онлайн. Нещодавно одну із цих робіт продали за 20 тисяч доларів. Усі кошти йдуть на допомогу Україні. Оля Рондяк – автор обкладинки “Незламних”.

Свої історії розповіли також Марта Левченко, Ольга Руднєва, Лейла Туваклієва, Вікторія Тігіпко, Юлія Микитенко, Інна Поперешнюк, Аліса Коваленко, Наталія Ємеліна, Регіна Кошова, Ольга Кудіненко, Ірина Сампан, Анастасія Леонова, Оксана Місюра, Інга Кордінова, Омельченка, Ірина Іванчик, Юлія Панкова, Ірина Іванчик, Інна Скаржинська, Віталія Панкул, Олена Стрижак, Наталія Мосейчук, Ксенія Драганюк, Ольга Білицька, Олена Шевцова, Катерина Смирнова.

Головний редактор “Незламних” Вікторія Покатіс зазначає, що редакція продовжує збирати історії другого видання. Вона також розповіла, що частину коштів від продажу кожної книги спрямовують на підтримку проекту “Наші діти”, створеного для допомоги дітям, яких ця війна позбавила найдорожчого – сім’ї.

Previous post Масове скорочення в Zoom – роботу втратять 1300 осіб.
Next post Зеленський відреагував на ідею допуску спортсменів Росії до Олімпіади-2024: закликав партнерів протистояти цьому – новини на УНН