FAVBET підтримав МОЗ України у проведенні національного дослідження лудоманії – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Міжнародна компанія FAVBET виступила меценатом першого у країні масштабного дослідження ігрової залежності, ініційованого Міністерством охорони здоров’я України. Його метою є розробка державних рекомендацій щодо запобігання та лікування лудоманії.

Це перша ініціатива МОЗ такого рівня, яка звертає увагу на питання ігрової залежності на тлі ринку, що швидко зростає, легальних азартних розваг. Велике дослідження проводитиме громадська спілка «Центр відповідальної гри» (RGC) із залученням фахівців Центру соціологічних досліджень “Соціоінформ”, а також Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України.

Головним завданням мультидисциплінарної команди вчених, лікарів, психологів, юристів та соціологів буде встановлення критеріїв патологічної та проблемної ігрової поведінки, на основі яких будуть створені «портрети» позитивних та проблемних гравців.

Надалі висновки дослідження будуть покладені на створення низки продуктів, що мають важливе значення для профілактики ігроманії як на рівні держави та гемблінгових компаній, так і безпосередньо серед гравців. Зокрема, це:

  • Рекомендації для організаторів грального бізнесу щодо виявлення гравців із проблемною чи патологічною ігровою поведінкою, а також алгоритм дій щодо надання їм своєчасної допомоги.
  • Рекомендації для держави щодо покращення доступності медичної та соціальної допомоги для гравців з проблемною або патологічною ігровою поведінкою.
  • Рекомендації щодо впровадження протоколів лікування осіб із залежністю від азартних ігор.
  • Алгоритми дій для гравців та рекомендації самодопомоги щодо запобігання ризику виникнення залежності від азартних ігор.

«Міжнародна практика демонструє, що саме організатори азартних ігор є двигуном досліджень та заходів, спрямованих на запобігання та лікування ігрової залежності. Ми завжди виступали за відповідальне ставлення до гри, тож радісно підтримали МОЗ у проведенні першого подібного дослідження. Це справді важливий крок не лише для міністерства, а й для всієї галузі легальних азартних ігор в Україні, які зараз переживають етап регулювання та становлення», – Повідомили в прес-службі компанії.

Previous post збірна Бельгії офіційно отримала нового головного тренера — Спорт — tsn.ua
Next post Як взагалі може йтися про допуск російських та білоруських спортсменів до Олімпіади? Ці люди підтримали війну чи мовчать / Бульвар Шоубіз