Настав час починати готувати кадри для Криму: Верещук про підготовку до реінтеграції півострова – новини на УНН

КИЇВ. 8 лютого. УНН. Віце-прем’єр, голова Мінреінтеграції Ірина Верещук під час міжвідомчої наради, присвяченої підготовці реінтеграції Криму, заявила, що “вже зараз” слід готувати фахівців для роботи на півострові. Про це повідомляє УНН посилаючись на веб-сайт відомства.

Цитата

“Перспектива деокупації Криму свідчить про те, що необхідно починати готувати кадри для Криму вже зараз: правоохоронці, працівників юстиції, педагогів та інших державних службовців. Найближчим часом відповідні відомства отримають доручення готувати кадровий резерв для Криму”, – Верещук.

Подробиці

Повідомляється, що у нараді взяли участь представники силового блоку, постійна Представниця Президента у Криму Таміла Ташева, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, народні депутати, а також представники громадських організацій.

Верещук зауважила, що під час реінтеграції Криму важливо враховувати значну кількість населення, тривалий період тимчасової окупації. Окрім цього, посадовці обговорили відповідальність за колабораціонізм, повернення українського майна, а також правовий статус колонізаторів, тобто громадян Росії, які незаконно прибули на півострів.

“Колонізатори повинні виїхати, колаборанти відповідатимуть згідно із законом, а відібране росіянами майно буде повернуто законним власникам”, – зазначила міністр.

Нагадаємо

Активісти руху “Жовта Стрічка” у Сімферополі та Севастополі розклеїли чергові листівки, де є нагадування для рашистів, що 2023 рік – це рік відновлення територіальної цілісності України в межах 1991 року.

Previous post Літаки – Україні, крила – для волі. Що сказав Зеленський парламенту Великобританії – новини України, Політика
Next post З Антитіл намагалися через суд стягнути мільйони гривень та знищити їхні пісні: фото