Вони знайшли себе в чужому місті: історія переселенців з Харкова, які стали волонтерами у Дніпрі

Телеканал “Інтер” продовжує цикл сюжетів про українців, які через російську агресію втратили житло та роботу, але знайшли себе в іншому місті. Чергова історія присвячена переселенцям з Харкова — родині Дементьєвих, які стали частиною волонтерського руху Дніпра. Більше подробиць – у матеріалі нашого кореспондента Артура Терещенка.

Дуже просто хочеться додому.

Згадуючи рідний Харків, пані Ганна не може не плакати. З міста, в якому з’явилася на світ сама і народила доньку, жінка поїхала в перші тижні повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Ганна Дементьєва, переселенка з Харкова:

Коли ми приїхали до Дніпра, нам треба було чимось зайняти голову, тому погані думки долали і треба було кудись себе застосувати. Роботи немає, тому ми почали волонтерити.

Пропозиція стати частиною волонтерського руху пролунала, коли жінка прийшла по гуманітарну допомогу в Палац творчості дітей та юнацтва. Донька Варвара записалася в гурток «Чарівна нитка», там і навчилася робити обереги для бійців. Більшість виробів передають у шпиталі.

Варвара Дементьєва, переселенка з Харкова:

Для них це підтримка, а для нас це радість!

Ганна Дементьєва, переселенка з Харкова:

Їм потрібна частинка нашої душі, щоб вони швидше одужували, та й позитивні емоції отримували від цього.

Через пів року перебування в Дніпрі пані Ганна працевлаштувалася, але волонтерську справу не полишила. У вільний час жінка продовжує формувати продуктові набори для інших переселенців та допомагає доньці створювати люльки-мотанки.

Previous post Екс-депутат Держдуми закликав напасти на Туреччину та “повернути” Росії Константинополь
Next post Фінляндія підтримує використання заморожених російських активів на відновлення України – прем’єр