Все більше росіян намагаються втекти на казкове Балі: як острівʼяни вирішили з цим боротися

Росіяни і самі воліють утекти зі своєї країни. За час війни вони буквально ринули на Балі і вже дістали індонезійців. У січні на курортний острів вʼїхали майже 23 тисячі громадян рф. За кількістю поступилися лише австралійцям.

Заїжджають росіяни по туристичних візах, але… нелегально працюють, хуліганять та споганюють місцеві святині. Як острівʼяни вирішили з цим боротися? Далі – в матеріалі Ольги Жидецької.

Казковий острів – мрія для відпустки. Балі, який рік тому зняв ковідні обмеження, щоби рятувати свою економіку, тепер уже туристам не радий – принаймні з рф. Від початку російської повномасштабної агресії проти України райський куточок став магнітом для росіян, що вирішили подалі перечекати буремні часи. За минулий рік на Балі вʼїхало 74 тисячі громадян рф. А у січні цьогоріч – понад 22 тисячі. Більше було тільки австралійців. І росіяни, що давно отаборилися на острові визнають, – від своїх нема проходу.

Зараз ти просто закриваєш обличчя і вдаєш, що ти не російська, бо надто їх багато. Ну, зараз дуже багато. Ось ми зараз у залі, де сидять одні росіяни.

З навалою на Балі росіяни привезли те, що, й зазвичай, хуліганство, пиятику, неповагу до місцевих звичаїв. Тільки за останній час острівʼян обурило кілька кричущих випадків – нетверезий громадяний рф збив індонезійця, інша спадкоємиця культури Пушкіна й Достоєвського – позувала голяка на тлі тамтешньої святині. До всього росіяни, купивши найдешевшу – туристичну – візу, насправді приїздять працювати й не платять податків. Це явище стало настільки масовим, що місцевим урвався терпець.

Є такий чат у індонезів – “Злови росіян” Вони туди скринять усі рекламні оголошення росіян, хто неофіційно працює. Зкидають у цей чат, а потім всякі перевірки, депортації і таке інше.

Заробляти російські псевдо-туристи намагаються з усього – перездають вілли, дають уроки серфінгу, пропонують послуги фотографів, моделей, повій та ворожок на Таро. При цьому поводяться нахабно і не криються.

Катерина Овечкіна, блогерка, живе на Балі 10 років:

Звісно, ​​всі місцеві шоковані і почалися глобальні перевірки. Ці перевірки імміграції, імміграції на острові Балі, прилетіла з перевірками з Джакарті – Джакарта це столиця. Тобто все начальство прилетіло на острів Балі через те, що наш брат просто не хоче працювати офіційно.

Тільки за перший тиждень фактичних облав міграційна служба заарештувала сімох росіян. За незаконну діяльність та візові порушення їх внесли до чорного списку й видворили до рф. Серед депортованих – стендап-комік, що вʼїхав як турист, але збирався виступати. З огляду на масовість явища губернатор Балі висунув гучну ініціативу – скасувати можливість отримувати візи по прибуттю.

Ваян Костер, губернатор Балі:

Вони не були в безпеці у себе вдома, тому вони ринули на Балі. В тому числі ті, хто шукав комфорту або приїхав сюди працювати. Ми не робили цього по відношенню до інших країн, тому що з їхього боку не було жодних значних порушень.

Окрім того, на Балі разюче зросла кількість інцидентів на дорогах за участі вихідців із рф. І влада задумалася про посилення місцевих законів щодо байків – основного виду транспорту на острові. Тож через росіян усім іноземцям хочуть заборонити оренду мопедів та мотоциклів.

Ваян Костер, губернатор Балі:

Будь ласка, поводьтеся як турист, як хороший турист, і користуйтеся транспортними засобами, наданими туристичними агентствами, а не їздіть на орендованих мотоциклах без сорочок, без шоломів, без водійських прав, не порушуйте правил дорожнього руху.

Ініціативи губернатора Балі поки не знайшли підтримки у центральної влади. Однак місцеві жителі ідею приструнити нахабних туристів загалом схвалюють.

Леон Бандерас Мартіну, житель Балі:

Я вважаю, що важливо застосувати до цих туристів санкції, так само як для нас – ми ж також отримуємо покарання, якщо порушимо закони.

Та найнеприємніше в цій історії те, що під один гребінець із росіянами потрапили й українці. Візові обмеження, на думку губернатора Балі, мають стосуватися двох країн – росії й України. У посольстві нашої держави називають це дискримінацією.

Адже наших співгромалян на острові проживає лише близько 5 тисяч. І нічого поганого за ними помічено не було. Причиною ж упередженості дипломати вважають те, що українців сприймають за росіян. Особливо, якщо вони розмовляють російською.

Previous post Санкції проти олександра лукашенка — Мінфін США додав до списку літак президента і політиків
Next post Ув’язнення путіна та смерть кривавої імперії невідворотні