Компанії з Росії купують у ЄС мікросхеми та нейромережі для армії – новини України,

Підприємства, які працюють на користь Міністерства оборони Російської Федерації, продовжують для потреб армії купувати комплектуючі в Європі. Про це йдеться у розслідуванні The Insider.

Зокрема, європейці допомагають Міноборони ворога з мікросхемами для ГЛОНАСС та обладнанням для нейромереж.

Так, АТ “Інформаційні супутникові системи” (ІДС) – один з найбільших підрядників держкорпорації “Роскосмос” – виконує замовлення з розробки та виробництва космічних апаратів у рамках розвитку системи навігації та позиціонування ГЛОНАСС та системи супутникового зв’язку “Гонець-М” на користь Міноборони. У 2022 році на орбіту було запущено дев’ять космічних апаратів різного призначення (у тому числі військового та подвійного), що виробляються ІДС.

ІДС знаходиться лише під санкціями США. Тому можуть вільно імпортувати з Європи перемикачі, які використовують у мікросхемах бортових систем управління ракет. Постачальник – компанія Radiall SA із Франції.

Фото: The Insider

Сім’я голови Роскосмосу Юрія Борисова, який раніше курирував закупівлю озброєння у Міноборони і як віце-прем’єр уряду, контролює оборонного підрядника АТ НТЦ “Модуль”. Зокрема, Міноборони закуповував прискорювач нейромереж розробки НТЦ “Модуль”. Електричне обладнання “Модуль” купує у Швейцарії, фірма E-tec Interconnect AG.

Фото: The Insider

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Глава Асамблеї країн-учасниць Римського статуту відреагував на залякування Росією прокурора і суддів МКС
Next post У Львові придумали, як заохотити донорів до здачі крові