PlayStation Showcase 2023 – сім найцікавіших анонсів ігор, представлених на події – новини України, Технології

Цього року сезон літніх відеоігрових івентів відкрила Sony зі своєю презентацією PlayStation Showcase. Щоб захід був цікавим не лише власникам консолі, на нього запросили чимало сторонніх розробників зі своїми проектами.

Ліга.Тех переглянула захід та розповідає про сім ігор, які зацікавили редакцію.

Assassin’s Creed Mirage

Після експериментальної трилогії Action RPG (Origins, Odyssey, Valhalla) серія Assassin’s Creed повертається до свого коріння. Новий проект робитиме акцент на паркурі, соціальному стелсі та тихих вбивствах різних мішеней. А близькосхідний антураж і костюм головного героя не може не торкнутися ностальгічних струнок тих, хто почав знайомство з AC ще з часів першої частини. Реліз гри заплановано на 12 жовтня 2023 року.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Konami анонсувала ремейк третьої частини культової серії стелс-екшенів Metal Gear Solid. Щоправда, використання грецької літери “дельта” у назві може свідчити про те, що готується не просто перевидання, а переосмислення гри. Судити щось про неї трейлером складно, оскільки в ньому акцент був зроблений на представниках фауни. Гра вийде на актуальних консолях та ПК, але навіть приблизний термін виходу видавець не став озвучувати.

Алан Вейк 2

Фінська студія Remedy представила трейлер та деякі деталі сиквела інтерактивного трилера Alan Wake. Події гри знову розгортатимуться у містечку Брайт Фоллс, а головними героями стануть сам Алан Вейк та агент ФБР Сага Андерсон, яка прибуває сюди для розслідування ритуальних убивств. Одного із другорядних персонажів гри реалізував сценарист та творчий директор Remedy – Сем Лейк. Більшості геймерів він відомий як виконавець ролі Макса Пейна у класичних частинах цього бойовика. Гра вийде лише в “цифрі” 17 жовтня на актуальних консолях та ПК як ексклюзив Epic Games Store. Також вона підтримуватиме текстову локалізацію українською.

Є певна іронія в тому, що гру показали на заході сонця Sony. Оригінальна Alan Wake свого часу позиціонувалася як один із ключових ексклюзивів XBOX 360.

Принцип Талоса 2

Довгоочікуване продовження просторової головоломки із філософськими мотивами від студії Croteam. За словами розробників, їхній проект матиме чимало різноманітних пазлів, для вирішення яких знадобиться маніпулювати з гравітацією або переносити свідомість. Деякі матимуть підвищену складність, але їхнє рішення не знадобиться для повного проходження. Також обіцяють інтерактивну історію, яка матиме кілька кінцівок і змусить геймера задуматися про вічні теми буття. Гра має вийти до кінця цього року на актуальних консолях та ПК.

Людина-павук 2

Головними фішками сиквела є наявність двох гральних протагоністів та костюма, який надає здібності інопланетного симбіонту. Павуки матимуть унікальні навички та дерева розвитку, а гравець зможе плавно перемикатися між ними у деяких сюжетних моментах. Гра збереже геймплейну формулу оригіналу, але додасть у графіку, деталізації та наповненні ігрового світу. Виходить гра восени цього року на PlayStation 5, а за кілька років можна чекати ПК.

Нева

Зворушливий і дуже барвистий пригодницький платформер про подорож дівчини та чарівного вовка. Це нова розробка іспанської команди Nomada Studio, яка випустила у 2018 році теж надзвичайно емоційну та естетичну GRIS. Гра поки що не має точної дати релізу.

Ghostrunner 2

Оригінальна Ghostrunner свого часу виступила дуже гарною компенсацією для геймерів, вкрай розчарованих запуском Cyberpunk 2077. Гра теж була екшеном від першої особи, також належала жанру кіберпанку і теж створювалася поляками – краківською студією One More Level.

Продовження обіцяє бути не менш запаморочливим, динамічним та хардкорним. Воно має вийти до кінця цього року.

Читайте також

Ghostrunner 2, Spider-Man 2 та інші.  7 найцікавіших анонсів PlayStation Showcase 2023

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post “Чекайте нас у вашому населеному пункті”. У РДК заявили, що знову проникли до Білгородської області Росії
Next post Померла Тіна Тернер – слухаємо та дивимося головні пісні у її кар’єрі