У Дніпрі інженери створили перший український тепловізор. У чому його переваги – новини України,

Українські винахідники з Дніпра представили перший тепловізор Patriot із функцією нічного бачення, який, за їхніми словами, перевершує світові аналоги. Про це повідомляє 11 канал.

Група інженерів із Дніпра розпочала розробку цього пристрою рік тому з метою створення українського продукту, який задовольняв би потреби бійців та перевершував світові стандарти. Креативний директор Любомир Гундяк зазначив, що головною метою було забезпечити наших військових цілодобовим, цілорічним баченням.

Розробники ще війни займалися подібними розробками, але початок вторгнення підштовхнуло їх у вдосконалення продукту. Тепловізор Patriot оснащений новою високочутливою матрицею, програмним забезпеченням та зручним меню з різними функціями, включаючи регулювання яскравості дисплея.

Фото: 11 канал

Олександр Ямпільський, дизайнер-розробник Patriot, повідомив, що вони впровадили у пристрій своє власне програмне забезпечення та зручне меню, спеціально розроблені для зручного користування. Вони також додали нові функції спеціально призначені для військових.

Фото: 11 канал

Розробники повідомили, що під час бойових дій тепловізор може потрапити до рук ворога, тому вони розробили систему блокування, яка захищає пристрій паролем, щоб непотрібна інформація не дісталася окупантам.

Пристрій також оснащений вбудованим далекоміром, який може визначати кілька цілей одночасно. Крім того, для військових були розроблені тепловізійні приціли та кріплення до них. За словами конструкторів, навіть новачок зможе легко використовувати цей пристрій без спеціального навчання.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Три товариші з Бахмутського напрямку: балада про любов і дружбу під час війни (про неідеальних солдатів)
Next post Стрейзанд знялася з вишиванкою, яка створена лише у двох примірниках. Виграти таку ж можна, задонатив $24 на United24. Фото