Компанії Ілона Маска Neuralink дозволили випробування мозкового чіпа на людях – новини України,

У США управління продовольства та медикаментів (FDA) схвалило заявку компанії Ілона Маска Neuralink до початку випробувань на людях прототипу мозкового чіпа. Про це повідомила компанія у Twitter.

Neuralink має на меті комерціалізувати BCI (мозок-комп’ютер інтерфейс) у широкому спектрі медичних та терапевтичних застосувань – від реабілітації після інсульту та травм спинного мозку до нейронного управління протезами та здатності “перемотувати спогади або завантажувати їх у роботів”.

У березні FDA відхилило заявку Neuralink на початок випробувань на людях, як повідомляється, через те, що всі випробувані тварини продовжували вмирати після імплантації прототипу BCI. Згідно з внутрішніми документами, отриманими агентством Reuters у грудні, з 2018 року в ході розробки BCI від Neuralink було вбито понад 1500 тварин.

Стриманість FDA також була викликана занепокоєнням щодо дизайну та функцій інтерфейсу при імплантації людині. Основні побоювання агентства безпеки стосувалися літієвої батареї пристрою; можливості міграції крихітних дротів імплантату до інших ділянок мозку; а також питання про те, чи можна видалити пристрій без пошкодження мозкової тканини, і якщо так, то яким чином.

Хоча Neuralink отримала дозвіл FDA на початок дослідження, компанія ще не шукає добровольців.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Росіяни нахамили українці у літаку, Світлана Павелецька розповіла, що сталося
Next post РФ обстріляла в Херсонській області ферму і дачі, в Харківській била по нафтобазі