Загроза з боку штучного інтелекту – Microsoft закликала створити нові органи для регулювання – новини України,

Компанія Microsoft закликала федеральний уряд США створити нове відомство, яке займатиметься регулюванням штучного інтелекту. Про це повідомляє Bloomberg.

У своїй промові у Вашингтоні, де були присутні деякі члени Конгресу та представники неурядових організацій, віце-голова та президент Microsoft Бред Сміт зазначив, що “верховенство права та відданість демократії утримують технології на належному місці” і мають зробити це знову у випадку зі штучним інтелектом. Інша частина “плану” Microsoft з регулювання ІІ передбачає обов’язкове встановлення резервних автоматичних вимикачів ІІ – запобіжників, які дозволять алгоритмам швидко вимикатися.

Сміт також наполегливо рекомендував президенту Байдену розробити та підписати указ, який зобов’язує всі федеральні агентства, що працюють з інструментами ІІ, дотримуватися системи управління ризиками Національного інституту стандартів та технологій (NIST). Він додав, що Microsoft також дотримуватиметься рекомендацій NIST і публікуватиме щорічний звіт про ІІ для забезпечення прозорості.

Окрім того, що Сміт висловив побоювання, його часова мова також дала йому можливість похвалити останні досягнення в галузі ІІ. Він порівняв його значення з друкарським верстатом чи електрикою. У супровідному повідомленні в блозі, що перекликався з його промовою, Сміт навіть сказав: “ІІ пропонує, можливо, навіть більший потенціал для блага людства, ніж будь-який винахід, що йому передує”.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post У Нідерландах заарештували земельну ділянку колишнього зятя Путіна – ЗМІ
Next post У чернівецькій кав’ярні виник мовний конфлікт