Вусатий робот із штучною пам’яттю – вчені створили робота, який допоможе знайти речі.

Інженери з Університету Ватерлоо розробили інноваційний метод програмування роботів, які допомагають людям з деменцією знаходити втрачені предмети, такі як ліки, окуляри чи телефони. Про це повідомляє SciTechDaily.

Хоча першочерговою метою є підтримка саме цієї демографічної групи, така технологія має потенціал стати у нагоді кожному, хто відчував розчарування від втрати предмета та невтомних пошуків.

Інженерам вдалося використати штучний інтелект для створення нового виду штучної пам’яті. Команда дослідників розпочала з мобільного робота-маніпулятора Fetch, що має камеру для сприйняття навколишнього світу. Потім, використовуючи алгоритм виявлення об’єктів, вони запрограмували робота виявляти, відстежувати та зберігати в пам’яті певні об’єкти, що потрапляють у поле зору камери, за допомогою збереженого відео. Оскільки робот здатний відрізняти один об’єкт від іншого, він може записувати час і дату, коли об’єкти потрапляють у поле зору або залишають його.

Потім дослідники розробили графічний інтерфейс, що дозволяє користувачам вибирати об’єкти, за якими вони хочуть стежити, і ввівши їхні назви, шукати їх у додатку для смартфона або комп’ютера. Після цього робот може вказати, коли і де він спостерігав востаннє конкретний об’єкт.

Тести показали, що система має високу точність. І хоча деякі люди з деменцією можуть вважати цю технологію складною, вчені кажуть, що люди, які доглядають за ними, можуть з легкістю нею користуватися.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post календар небезпечних дат — Укрaїнa — tsn.ua
Next post Росіяни завдали удару по Дніпру і поцілили по медзакладу, – ОВА