Тестування вже розпочалося – журналістів Gizmodo та Kotaku замінять штучним інтелектом – новини України,

G/O Media, велика інтернет-компанія, що випускає такі видання як Gizmodo, Kotaku, Quartz, Jezebel та Deadspin, оголосила про початок “тестування” використання штучного інтелекту для контенту на своїх веб-сайтах. Про це повідомляє Futurism.

В електронному листі редакційний директор G/O Media Меррілл Браун зазначив, що ця новина не повинна бути несподіванкою, оскільки багато медіаорганізації вже розглядають можливості використання штучного інтелекту. Випробування включає створення статей для багатьох сайтів компанії, які базуються головним чином на списках та даних. Браун підкреслив, що штучний інтелект не замінить роботу письменників та редакторів, але може допомогти збільшити аудиторію шляхом пошуку та просування контенту.

Співробітники Gizmodo та Kotaku висловили своє обурення у Twitter. Згідно з Ліном Кодего, журналістом Gizmodo, АІ-контент не тільки не замінить, а й знецінить роботу журналістів. Зак Звізен, письменник Kotaku, також у своєму твіті висловив негативне ставлення до нововведення.

Багато співробітників вважають, що це ще один приклад того, як штучний інтелект негативно впливає на журналістику. Еш Перріш, репортер відеоігор The Verge і колишній автор Kotaku, висловив своє обурення, повідомляючи, що як можна сподіватися на кар’єрний розвиток у медіа, коли компанії ставляться до журналістів як до істот, що легко замінюються.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post США укотре висловилися за “гібридний трибунал” над Росією
Next post Як обрати свого сімейного лікаря або лікарку