Чи було життя на Марсі – марсохід Perseverance виявив органічні матеріали – новини України,

Марсохід Perseverance знайшов докази наявності органічних сполук у кратері Джезеро на Марсі. Дослідження було опубліковано у журналі Nature.

Хоча це не є беззаперечним доказом того, що на Марсі колись було життя – ці сполуки могли утворитися і небіологічним шляхом – результати дослідження натякають на напрочуд складні органічні умови для “ключових будівельних блоків життя” на сусідній планеті Землі.

Марсохід Perseverance Rover, який першим досліджував кратер Езеро, вивчає цю територію з лютого 2021 року. Дослідники вважають, що в цій улоговині колись було стародавнє озеро, в тому числі дельта річки, що впадала в нього. Це з найімовірніших регіонів виявлення залишкових ознак життя на Марсі.

Органічні молекули, подібні до спостерігається в кратері Езеро, містять атоми вуглецю і часто водню. Вони є основними компонентами життя, якими ми знаємо його на Землі, хоча вони також можуть розвиватися абіологічно.

Марсохід спостерігав за сполуками за допомогою інструменту SHERLOC, що мапірує органічні молекули та мінерали на поверхні гірських порід. Важливо, що він виявив органічні матеріали у всіх десяти об’єктах, що спостерігалися на дні кратера. “Наші результати підтверджують спостереження попередніх роботизованих місій на Марс, що Червона планета колись була багата на органічні матеріали, сполуки, що складаються переважно з вуглецю і водню, і що деякі з цих органічних матеріалів все ще можна виявити через мільярди років”, – розповів Gizmodo співавтор дослідження Джозеф Раззел Голліс, астробіолог із Лондона.

Читайте також

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею та натисніть Ctrl+Enter.

Previous post Гетманцев розповів, скільки витрачає держава, щоб притистояти РФ
Next post Головне за ніч та ранок. Четвер, 13 липня