Google знищить інформацію, яку збирала в режимі інкогніто новини України

Google мала заплатити $5 мільярдів

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Google знищить інформацію, яку збирала в режимі інкогніто
Фото: Unsplash

Google погодилася на врегулювання позову щодо неналежного відстеження користувачів у режимі інкогніто у браузері Chrome. Замість здійснення виплат у розмірі $5 мільярдів компенсації за збитки Google погодилася знищити “мільярди точок даних”, оновити інформацію про збирання даних та протягом наступних п'яти років зберегти налаштування, які блокують сторонні файли cookie у режимі “інкогніто”. Про це повідомляє WSJ.

Позов проти Google був поданий у 2020 році і в ньому компанію звинувачували в обмані користувачів щодо конфіденційності їхньої активності. Компанія відхрещувалась, стверджуючи, що активний режим “інкогніто” не є гарантією повної конфіденційності інтернет-сесій.

Також виявлені електронні листи свідчили про занепокоєння компанії щодо фальшивої конфіденційності режиму “інкогніто”. Директор маркетингу Google Лоррейн Твігілл висловлювала стурбованість терміном “приватний”, який, на її думку, міг вводити користувачів в оману. Суд визнав, що Google не повідомляла користувачів про збирання даних під час активного режиму “інкогніто”.

Угода щодо врегулювання позову ще має одержати остаточне затвердження від судді. У рамках угоди Google відключить сторонні файли cookie в режимі інкогніто на наступні п'ять років. Замість них буде впроваджено Topics API – систему, яка дозволяє класифікувати активність користувачів на теми без прямого доступу до їх особистих даних.

Також наголошується, що знищення неналежним чином зібраних даних може бути складним завданням, оскільки позов стосується інформації, зібраної ще у 2016 році, і є можливість того, що компанія вже продала чи використала ці дані у своїх продуктах. Google також має переписати свої заяви про конфіденційність режиму інкогніто і вже почала впроваджувати відповідні зміни.

Читайте також

Previous post Дрони атакували об'єкти в російському Татарстані за 1200 км від кордону України.
Next post Субсидія в Україні — виплату надають при сплаті ЄСВ