На Одещині двоє чоловіків викрали 5 млн гривень через фейкову IT-компанію | новини України

Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

На Одещині двоє чоловіків викрали 5 млн гривень через фейкову IT-компанію
Фото: Unsplash

На Одещині затримано групу людей, які створили фіктивну IT-компанію для інвестицій. Про це повідомила прес-служба Кіберполіції України.

За інформацією правоохоронців, у 2021 році зловмисники створили фіктивну ІТ-компанію, яка розробляла програмне забезпечення та вебсайт, де поширювалася недостовірна інформація про підприємницьку діяльність.

Вони писали в соцмережах та месенджерах людям, пропонуючи їм інвестувати гроші у розвиток компанії з обіцянкою високих відсотків. Щоб уникнути підозр, зловмисники виплачували невеликі дивіденди та обіцяли додаткові виплати за залучення нових інвесторів.

За півроку їм удалося заробити п'ять мільйонів гривень. Потім зловмисники видалили інформацію про компанію та перестали спілкуватися з постраждалими. Поліцейські затримали організаторів цієї схеми – 48-річного мешканця Одеси та 41-річного мешканця Житомира.

Обидва повідомили про підозру у шахрайстві, скоєному за попередньою змовою групою осіб, у великих розмірах (ч.3 та 4 ст. 190 Кримінального кодексу України). Їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна. Суд залишив підозрюваних під вартою із правом внесення застави у розмірі 3,5 мільйона гривень кожному.

Фото: Кіберполіція України
Фото: Кіберполіція України
Фото: Кіберполіція України
Фото: Кіберполіція України

Читайте також

Previous post Допомога Газі: повернулися кораблі з 240 тоннами гуманітарки – новини LB.ua
Next post На Харківщині 2 депутатів підозрюють в переправленні “волонтерів” через кордон