NASA вимагають створити часовий пояс для Місяця | новини України

Це пов'язано зі зростаючими космічними перегонами між США, Китаєм, Японією, Індією та Росією, які планують місії на Місяць.

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Від NASA вимагають створити часовий пояс для Місяця
Фото: Unsplash

У Білому Домі вважають, що NASA має створити новий тимчасовий стандарт для Місяця до 2026 року. Про це стало відомо із меморандуму Білого дому.

Це пов'язано зі зростаючими космічними перегонами між США, Китаєм, Японією, Індією та Росією, які планують майбутні місії на Місяць. Координований місячний час (LTC) буде офіційним стандартом часу на Місяці, який буде використовуватися для управління майбутніми місячними місіями.

Білий дім зазначає, що NASA має співпрацювати із різними міністерствами, а також міжнародними партнерами, щоб розробити стратегію впровадження LTC перед 2026 роком. З урахуванням теорії відносності Ейнштейна, час на Місяці рухатиметься швидше через його слабку гравітацію та іншу швидкість руху в порівнянні з Землею. Щоб узгодити технології та місії, що потребують точного часу, використання єдиного стандарту допоможе уникнути інцидентів у космосі.

LTC повинен синхронізуватися зі Всесвітнім координованим часом (UTC), еталоном, яким вимірюються всі пояси Землі. Встановлення нового часового поясу сприятиме точній навігації та науковим дослідженням. Також, у разі втрати зв'язку із Землею, LTC повинен зберігати свою стабільність у межах космічних середовищ “за межами системи Земля-Місяць”.

Читайте також

Previous post Гендиректор Yamaha music Аокі Дзюн знайдено мертвим у Москві, що сталося
Next post “Один із улюблених образів”. Каменських показала, із чим поєднувала напівпрозорий корсет