Google подала до суду на розробників шахрайських програм у Play Store | новини України

Шахраї створюють фейкові програми про криптовалюту та інвестування, і розміщують їх у Play Store як легальні програми

Ярослав Жахалов

Ярослав Жахалов

редактор новин та оглядів LIGA.Tech

Google подала до суду на розробників шахрайських програм у Play Store
Фото: EPA

Компанія Google подала до суду двох ймовірних криптомошників із Китаю та Гонконгу, звинувачуючи їх у тому, що вони використовували магазин Play Store для розповсюдження додатків, які обманювали користувачів та виманювали їхні гроші. Про це повідомляє The Verge.

Google заявила, що вона бореться з цими шахраями і є першою компанією, яка порушила питання в суді. Вона прагне притягнути винних до відповідальності та захистити своїх користувачів від шахрайства. Крім того, Google вказує, що сама страждає від цих дій, оскільки це підриває довіру до її магазину додатків і потребує витрат на протидію цим схемам.

Шахраї створюють фальшиві програми, що пропонують можливості обміну криптовалюти та інвестування, та розміщують їх у Play Store як легальні програми. Шахраї використовують повідомлення для залучення користувачів і переконують їх завантажити програми та внести гроші. Після того, як користувачі вносили вклади, шахраї надавали їм фальшиві баланси та забороняли вивести гроші, що призводило до втрат.

Google звинувачує розробників у порушенні умов надання послуг та порушенні законодавства. Компанія просить суд заборонити їм шахрайство та накласти на них фінансову відповідальність за завдану шкоду.

Читайте також

Previous post Макрон вважає, що РФ “націлиться” на Олімпіаду у Парижі – новини LB.ua
Next post Чверть українських земель забруднено мінами – новини LB.ua